Οδηγός: Κάντε Jailbreak το Apple TV 2G με iOS 4.2.1 με το Seas0nPass

Το Seas0nPass jailbreak είναι όπως το εργαλείο PwnageTool για το iPhone που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε τροποποιημένα (custom) Apple TV ipsw αρχεία και να τα χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε restore από το iTunes. Στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε έναν ολοκληρωμένο οδηγό ο οποίος θα σας βοηθήσει να κάνετε jailbreak το Apple TV στο τελευταίο διαθέσιμο firmware 4.1.1 / iOS 4.2.1 χρησιμοποιώντας ένα καινούριο εργαλείο που ονομάζεται Seas0nPass.

Απαιτήσεις

Οδηγίες

1. Κάνουμε unzip το αρχείο Seas0nPass.zip που κατεβάσαμε πριν και ανοίγουμε την εφαρμογή Seas0nPass.

2. Αν το AppleTV σας δεν είναι ήδη jailbroken επιλέξτε Create IPSW, αν είναι ήδη τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι tethered boot και μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες για αυτό στο τέλος.

3. Το τελευταίο AppleTV firmware θα κατέβει και θα χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί ένα custom αρχείο για jailbreak.

4. Όταν μας ζητηθεί θα πρέπει να συνδέσουμε το AppleTV χρησιμοποιώντας το microUSB καλώδιο (χωρίς να έχουμε συνδεδεμένο αυτό του ρεύματος), και να κρατήσουμε πατημένα τα κουμπιά στο χειριστήριο του AppleTV, Menu και Play/Pause για 7 δευτερόλεπτα.


5. Το iTunes θα ανοίξει αυτόματα και θα ξεκινήσει την διαδικασία του restore.


6. Μόλις το iTunes τελειώσει και με το verify το restore της συσκευής μας έχει ολοκληρωθεί. Τώρα το AppleTV μας είναι jailbroken και μπορούμε να συνεχίσουμε στην διαδικασία του tethered boot.

Πως κάνουμε tethered boot με το Seas0nPass

Μερικά firmware του AppleTV όπως συμβαίνει και στα iPhone, iPad κτλ απαιτούν όταν είναι jailbroken, tethered boot. Αυτό σημαίνει ότι το AppleTV θα πρέπει να συνδεθεί σε κάποιον υπολογιστή για λίγο την ώρα που εκκινεί.

1. Ανοίγουμε το Seas0nPass και επιλέγουμε Boot Tethered.

2. Όταν μας ζητηθεί θα πρέπει να συνδέσουμε το AppleTV χρησιμοποιώντας το microUSB καλώδιο και περιμένουμε να δούμε το λευκό φωτάκι στο AppleTV να αναβοσβήνει συνεχόμενα και μετά το συνδέουμε στο ρεύμα. Αφού έχουμε συνδέσει και τα δύο καλώδιο πρέπει να κρατήσουμε πατημένα τα κουμπιά στο χειριστήριο του AppleTV, Menu και Play/Pause για 7 δευτερόλεπτα.

3. Το Seas0nPass θα ολοκληρώσει την διαδικασία του tethered boot αυτόματα. Μόλις ολοκληρωθεί θα πρέπει να αποσυνδέσουμε το USB καλώδιο και να συνδέσουμε το HDMI.

Μέχρι στιγμής το Seas0nPass υποστηρίζει μόνο το AppleTV 2ης γενιάς και το Mac OS X 10.6 ή νεότερο. Η ομάδα του Seas0nPass ωστόσο, δουλεύει σκληρά για να κυκλοφορήσει την έκδοση του προγράμματος και για windows.

[ GadgetsDNA ]