Το νέο iPad αναμένεται να έχει έναν dual core επεξεργαστή

Μια νέα αναφορά που δημοσιεύθηκε στις 23 Δεκεμβρίου από αναλυτή της εταιρίας Rodman & Renshaw δείχνει πως η επόμενη γενιά iPad αναμένεται να διαθέτει επεξεργαστή διπλού πυρήνα, προκειμένου να διατηρήσει τις επιδόσεις στα ίδια επίπεδα με αυτές που αναμένεται να προσφέρουν τα νέα Android Tablets.

Ο συντάκτης του αναφοράς, Ashok Kumar, προβλέπει ότι ο νέος επεξεργαστής του iPad θα βασίζεται σε ένα ζεύγος ARM Cortex A9 πυρήνων, όπως και στο playbook της RIM και το Motorola tablet που αναμένεται να ανακοινωθεί νωρίς μέσα στην επόμενη έκθεση Consumers Electronic Show.

Ενώ η σημερινή γενιά iPad, iPhone και iPod Touch δεν έχουν επιδείξει ως τώρα ελλείψεις σε ότι έχει να κάνει με καθαρές επιδόσεις, η προσθήκη ενός ακόμα πυρήνα θα βοηθούσε τις iOS συσκευές να εκτελούν ταυτόχρονα και απροσπέλαστα περισσότερες εφαρμογές και τα καθήκοντα να μοιράζονται σε περισσότερους από έναν πυρήνες.

Στην τελική, οι εφαρμογές που υποστηρίζουν πολλαπλά threads θα μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως την επιπρόσθετη επεξεργαστική ισχύ, με τον ίδιο τρόπο που ορισμένες εφαρμογές αξιοποιούν τους πολυπύρηνους επεξεργαστές τις Intel και AMD σε περιβάλλοντα Windows και Mac. Για παράδειγμα, η περίφημη εφαρμογή Handbrake χρησιμοποιεί ταυτόχρονα αρκετούς πυρήνες για να αυξήσει δραματικά τον χρόνο κωδικοποίησης των βίντεο.

Ο αναλυτής πιστεύει πως η Apple είναι σε καλό δρόμο για να ανανεώσει το iPad μέχρι το Μάρτιο του 2011 και αναμένει την κυκλοφορία του iPhone 5 μέσα στο καλοκαίρι. Ο νέος επεξεργαστής θα φορεθεί και στις 2 νέες συσκευές και προς το παρών η κωδική του ονομασία παραμένει άγνωστη.

Ευχαριστούμε @CenotapheR

[ iPadevice ]

One thought on “Το νέο iPad αναμένεται να έχει έναν dual core επεξεργαστή

Comments are closed.