Η πειρατεία του iOS αλλάζει σύντομα διάσταση

Μαθαίνουμε ότι το iOS και η πειρατεία εφαρμογών πρόκειται σύντομα να πάρει μια εντελώς καινούρια διάσταση και όλα αυτά οφείλονται σε ανάπτυξη που έγινε από την cracking κοινότητα του iOS.

Όπως ανακοινώθηκε και από το TorrentFreak (αυτοί που είναι πίσω απο το AppTrackr και το Installous) αυτά τα “δίκτυα” που μοιράζονται “σπασμένες” εφαρμογές έχουν βάλει σε λειτουργία ένα σύστημα το οποίο θα κάνει τον κάθε χρήστη να συμβάλλει σε αυτή την παράνομη πλατφόρμα. Δεν θα χρειάζεται πια όποιος θέλει να “σπάσει” και να μοιραστεί μια εφαρμογή να περάσει μέσα από μια πολύπλοκη διαδικασία. Το καινούριο software θα επιτρέπει στους χρήστες να “σπάσουν” εύκολα τις εφαρμογές τους άμεσα από την συσκευή τους και να τις μοιραστούνε onine. Όλα αυτά θα μπορούν να πραγματοποιηθούν με την δύναμη ενός εξειδικευμένου cloud/p2p συστήματος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πολλοί οι οποίοι να ασχολούνται με αυτή την δουλειά, έτσι όταν μια καινούρια εφαρμογή κυκλοφορήσει θα πρέπει να περιμένουμε λίγο μέχρι αυτή να είναι διαθέσιμη για download.

Ωστόσο, από εδώ και πέρα το καινούριο σύστημα θα μπορεί να κάνει τους 10+ εκατομμύρια χρήστες αυτής της  υπηρεσίας να μοιραστούν τις εφαρμογές τους παράνομα στο διαδίκτυο με απλά ένα tap. Αυτό όπως είναι λογικό θα μας δώσει πολλές περισσότερες σπασμένες εφαρμογές πολύ πιο γρήγορα.

Το TorrentFreak επίσης ανακοίνωσε ότι η προστασία που θα χρησιμοποιεί και θα κρατάει ασφαλές το Mac App Store έχει ήδη σπάσει. Προφανώς, το cracking software να μην κυκλοφορήσει άμεσα αλλά είναι ξεκάθαρο ότι το ίδιο φαινόμενο που βλέπουμε να συμβαίνει στις iOS εφαρμογές να ισχύει και για το Mac App Store.

Όπως καταλαβαίνετε, όλα αυτά είναι λάθος και θέλουμε μόνο να πούμε ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε κανένα πειρατικό software. Και αν χρησιμοποιούμε απλά κάποιες σπασμένες εφαρμογές μπορούμε τώρα να βρούμε εύκολα τον μπελά μας εφόσον δεν θα κάνουμε μόνο download πια αυτές τις εφαρμογές.

Τέλος, ελπίζουμε όλα αυτά που ετοιμάζει αυτή η κοινότητα να βάλει την Apple να σκεφτεί περισσότερο την πειρατεία στο iOS.

Εσείς τι πιστεύετε για το συγκεκριμένο θέμα, πως θα θέλατε να εξελιχθεί αυτή η κατάσταση;

[ Appadvice ]