Το iPA God έγινε Open Source και οδηγίες χρήσης

Πριν αρκετό καιρό σας μιλήσαμε σχετικά με μια εφαρμογή που ονομάζεται iPA God, και όπως γνωρίζουμε σύμφωνα με αυτά που λέει ο developer της, αυτή μας επιτρέπει να κάνουμε εγκατάσταση σπασμένες εφαρμογές στη συσκευή μας χωρίς να την έχουμε κάνει jailbreak. Η εφαρμογή iPA God από χτες είναι “Open Source”. Που σημαίνει ότι μπορείτε να τροποποιήσετε αυτή την εφαρμογή σύμφωνα με τις ανάγκες σας ή και αυτές της iOS κοινότητας. To iPA God δουλεύει σχεδόν το ίδιο με το AppSync και στην συνέχεια θα μάθουμε πως ακριβώς.

Προσοχή! Θα πρέπει να ξέρετε λίγα πράγματα από Xcode για να ακολουθήσετε τις οδηγίες αυτού του οδηγού. Αν δεν γνωρίζεται τι είναι αυτά που διαβάζετε στην συνέχεια μην επιχειρήσετε να κάνετε τίποτα μπορεί να αχρηστέψετε την συσκευή σας με κάποια λάθος κίνηση.

Απαιτήσεις

Οδηγίες

Αρχικά θα πρέπει να κάνουμε compile το iPA God, για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα βήματα στην συνέχεια.

1. Μόλις κατεβάσουμε το iPA God, ανοίγουμε το .xcodeproj με το Xcode, κάνουμε δεξί κλικ στο project και στο Set base επιλέγουμε το iOS 4.2 μετά το Deployment target στο iOS 3.0 και τέλος το developer certificate στο CODE_SIGN_IDENTITY (any iOS)

2. Δεξί κλικ του φακέλου iPA God στο φάκελο targets και επιλέγουμε το δικό μας developer certificate.

3. Μετά αφού έχουμε κάνει σωστά τα παραπάνω πατάμε build και δεν θα πρέπει να δούμε κάποιο error.

4. Στη συνέχεια ανοίγουμε Terminal και γράφουμε

curl -O http://download.imodzone.net/ipagod/CrappStore.zip

unzip -o CrappStore.zip -d “/Developer/Platforms/iPhoneOS.platform/Developer/Library/Xcode/Project Templates/Application/”


Δείτε και τις παρακάτω οδηγίες:

1. Κατεβάζουμε ένα cracked .ipa το τοποθετούμε στο desktop και ψάχνουμε να βρούμε το όνομα της εφαρμογής.

2. Για να το κάνουμε αυτό αλλάζουμε το extension .ipa στο τέλος του ονόματος του αρχείου σε .zip και το ανοίγουμε. Μέσα σε αυτό θα πρέπει να βρούμε το αρχείο .app του οποίου χρειαζόμαστε το όνομα. Μόλις το βρούμε το κάνουμε αντιγραφή και μετονομάζουμε το .zip σε .ipa πάλι.

3. Ανοίγουμε το Xcode και φτιάχνουμε καινούριο project και επιλέγουμε CrappStore. Με το όνομα της εφαρμογής που κάναμε πριν αντιγραφή.

4. Μεταφέρουμε το αρχείο .ipa μέσα στον φάκελο του xcode project. Κάνουμε κλικ στο Build και μετά στο Build and Archive θα δείτε ένα παράθυρο καινούριο να εμφανίζεται στην οθόνη.

5. Πηγαίνουμε στο Archived Applications, επιλέγουμε την εφαρμογή που μόλις κάναμε archive και κάνουμε κλικ στο “Share…” όταν εμφανιστεί το μενού κάνουμε κλικ στο “Distribute For Enterprise”

6. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί ακόμα ένα μενού που θα χρειαστεί να του δώσουμε μερικές λεπτομέρειες

το “URL” που βρίσκεται η εφαρμογή: http://yoursite.com/ipa/appName.ipa

το “Title” της εφαρμογής: το όνομα που βρήκαμε νωρίτερα

το “Subtitle” δεν είναι ανάγκη να το συμπληρώσουμε

τις εικόνες που μπορούμε να πάρουμε από το iTunesArtwork που βρίσκονται στο .ipa, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι resize για μικρό μέγεθος και θα χρειαστεί να βάλετε το url της εικόνας: http://yoursite.com/images/image57.png

7. Κάνουμε κλικ στο OK και θα εμφανιστεί και άλλο μενού, αυτό της αποθήκευσης. Σε αυτό γράφουμε το όνομα και επιλέγουμε που θέλουμε να το σώσουμε. Με την αποθήκευση του θα πρέπει να δούμε δύο αρχεία, την εφαρμογή .app και ένα αρχείο .plist.

8. Επεξεργαζόμαστε το .plist με τις καινούριες πληροφορίες και το ανεβάζουμε στον server μας. Μαζί με αυτό ανεβάζουμε και το αρχείο .ipa και .plist που δημιούργησε το Xcode.

Σημείωση! Το site μας δεν έχει καμία σχέση με την πειρατεία και ούτε θέλουμε να σας ωθήσουμε προς εκεί. Ενημερωτικά και μόνο γράψαμε τον οδηγό. Αν θέλετε να κάνετε εγκατάσταση σπασμένων εφαρμογών στη συσκευή σας είναι δικό σας το ρίσκο.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PVT6l-ReGUY[/youtube]

[ gdna ]