Η λύση της Apple για το πρόβλημα της κεραίας!

Σύμφωνα με το Patently Apple, το τεχνικό τμήμα που ασχολείται με την κεραία στο Cupertino μπορεί να βρήκε μια καλύτερη τοποθεσία για τις 3G κεραίες στα μελλοντικά iPhone και MacBooks, η λύση του είναι να τοποθετήσουν την κεραία πίσω από το λογότυπο με το μηλαράκι.

Όπως αναφέρει το Patenlty Apple, με την ιστορία της κεραίας του iPhone 4 να εξαπλώνεται στο intenet και γενικότερα, η Apple ήταν απασχολημένη να σκέφτεται μια καινούρια πατέντα που οι ίδιοι ονομάζουν “logo antenna”. Θα τοποθετήσει δηλαδή την κεραία πίσω από το μηλαράκι που βρίσκεται στο πίσω μέρος της οθόνης στα MacBooks, στα iPhones και στα iPads, μια τέτοια τοποθεσία θα δώσει την δυνατότητα στη συσκευή να τραβήξει σήμα χωρίς αυτό να πρέπει να περάσει μέσα από το μεταλλικό περίβλημα ή οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην συσκευή.

Είναι αρκετά δύσκολο να τοποθετηθεί κεραία σε τόσο μικρές, λεπτές και ελαφριές συσκευές και η λύση που περιγράφετε σε αυτή την πατέντα με πολλές λεπτομέρειες μπορεί να βρεθεί στην σελίδα Patently Apple.

Με απλά λόγια, η Apple προσπαθεί να βρει καινούριους τρόπους για να λύσει το πρόβλημα με την τοποθέτηση της κεραίας σε φορητές συσκευές αλλά ακόμα και σε MacBooks.

Υπάρχει ένα ενδεχόμενο (αυτό θέλουμε) το μηλαράκι στο iPhone, iPad κτλ να αλλάξει υλικό και να γίνει σαν αυτό που έχουν τα MacBooks… αυτό θα έκανε το λογότυπο της συσκευής να φωτίζει και ίσως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φλας!

Εσείς έχετε προβλήματα με την κεραία του iPhone 4;

[ MacStories ]