Το SHAtter Jailbreak έχει διαρρεύσει!

Σύμφωνα με κάποια tweets του MuscleNerd και του p0sixninja φαίνεται ότι το SHAtter που  κρατούσαν για κάποιο επόμενο Jailbreak έχει διαρρεύσει.

Ο p0sixninja δημόσια κατηγορεί τον MuscleNerd ότι διέρρευσε το exploit, αντίθετα όμως ο MuscleNerd ισχυρίζεται ότι η κατάσταση δεν έχει έτσι και δεν είναι καθόλου λογικό να διαρρεύσει το exploit αφού αυτό θα το χρειαστεί για κάποιο Jailbreak ή ξεκλείδωμα του μέλλοντος. Επίσης σημειώνει ότι στο κανάλι υπήρχαν συνδεδεμένοι πάνω από 15 άτομα όταν ο pod2g δημοσίευσε τον κώδικα.

Δυστυχώς για εμάς αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η Apple θα μπλοκάρει το exploit από την στιγμή που θα κυκλοφορήσουν  καινούριες iOS συσκευές.

Το exploit αλλά και το payload έγιναν develop από τον pod2g μερικούς μήνες αργότερα αφού ο p0sixninja βρήκε την “τρύπα”.

Επίσης, για όλους αυτούς που ενδιαφέρονται ο p0sixninja λέει ότι ένα untethered bootrom exploit έρχεται σύντομα. Φυσικά για όσους ενδιαφέρονται να διαβάσουν περισσότερα μπορούν να δούνε τον λογαριασμό του MuscleNerd αλλά και του p0sixninja στο Twitter.

Ακόμα στο παρακάτω video μπορούμε να δούμε το SHAtter σε ένα iPod touch 4ης γενιάς. Να θυμίσουμε εδώ ότι το SHAtter αφορά μόνο αυτές τις iOS συσκευές που έχουν Apple A4 επεξεργαστή και ότι το κενό ασφαλείας βρίσκεται σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε από την iPhone Dev Team και την Chronic Dev Team σε αυτόν τον επεξεργαστή.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aoX1Q8ym2J8[/youtube]

[ iClarified ]