Barrack Obama: Steve Jobs, το παράδειγμα του Αμερικάνικου πλούτου

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Τετάρτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναφέρεται στον Apple CEO Steve Jobs ως παράδειγμα για το «αμερικανικό όνειρο».

Συγκεκριμένα ο Αμερικανός πρόεδρος λέει:

Αυτό που πάντα ήταν η μεγαλύτερη δύναμη της Αμερικής είναι η ακμάζουσα και αλματώδης αύξηση της μεσαίας τάξης, όπου ο καθένας έχει την ευκαιρία να αδράξει το Αμερικανικό όνειρο και αυτό θα πρέπει να είναι ο στόχος μας. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Πως θα δημιουργήσουμε ευκαιρίες για όλους έτσι ώστε να τιμήσουμε τον πλούτο? Τιμάμε κάποιον σαν τον Steve Jobs, ο οποίος έχει δημιουργήσει δύο ή τρία διαφορετικά επαναστατικά προϊόντα. Περιμένουμε το εν λόγω πρόσωπο να είναι πλούσιο, και αυτό είναι πολύ καλό. Θέλουμε αυτό για κίνητρο διότι είναι μέρος της ελεύθερης αγοράς.

Ο Ομπάμα συναντήθηκε με τον Steve Jobs τον Οκτώβριο για να συζητήσουν το θέμα της Αμερικάνικης ανταγωνιστικότητας και εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τον γραμματέα του λευκού οίκου Robert Gibbs , ο πρόεδρος ήταν «πρόθυμος» να μιλήσει με τον Jobs.

Ο Steve Jobs πρόσφατα εμφανίστηκε 42ος στην ετήσια λίστα των πλουσιότερων Αμερικανών του περιοδικού Forbes. Από τον Σεπτέμβριο, όταν Forbes υπολόγισε τα αποτελέσματά της, η εκτίμηση για την καθαρή αξία του Jobs ήταν $6.1 δις, έναντι των $5.1 δις του 2009.

Τα περισσότερα κέρδη του Jobs προέρχονται από τις μετοχές της Walt Disney η οποία ήρθε σε κοινοπραξία με την απόκτηση της Pixar το 2006 και πρόσφατα έφτασαν το υψηλότερο ετήσιο με 38 δολάρια ανά μετοχή.

Επίσης οι μετοχές της Apple ανέβηκαν, αν και καθυστερημένα ξεπερνώντας τα 300 δολάρια τον Οκτώβριο. Η Apple ακούστηκε στις ειδήσεις του τρέχοντος έτους, όταν πέρασε τη Microsoft όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς με την ευκαιρία να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο. Τον Σεπτέμβριο, η Apple ξεπέρασε την PetroChina Co. και κατάφερε να  γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας.

[ Appleinsider ]