Το CydiaSubstrate είναι σχεδόν έτοιμο και είναι συμβατό με το Mac OS και το iOS!

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας έναρξης του καινούριου Mac App Store, ο Saurik μας δίνει επίσης μια καλή είδηση για το Cydia, το οποίο τελικά θα υπάρχει επίσης και στους υπολογιστές μας. Ο Saurik στην πραγματικότητα, έχει τελειώσει σχεδόν την δουλειά για το νέο CydiaSubstrate, μια νέα έκδοση του MobileSubstrate που θα δουλεύει στο iOS αλλά και στο Mac OS.

Το νέο substrate θα μας επιτρέψει να εγκαταστήσουμε στο Mac OS πολλά tweaks, με την απλότητα που όλοι γνωρίζουμε από το Cydia.

Δεν υπήρξαν ποτέ αυτά τα tweaks έτσι ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν τόσα απλά στο λειουργικό λειτουργικό σύστημα – εξηγεί ο Saurik – και όλοι οι προγραμματιστές που θέλουν να προσφέρουν tweak και εφαρμογές που θα φέρουν αλλαγή στο Mac OS, θα μπορούν βασιστούν στο CydiaSubstrate και να διανείμουν τις δημιουργίες τους μέσω του Cydia για Mac.

Τα tweaks του CydiaSubstrate θα μπορούν να τροποποιήσουν και διάφορες εφαρμογές, όπως για παράδειγμα αν κάποιος χρήστης έχει Jailbroken την συσκευή του με κάποιο tweak από το Cydia για Mac θα μπορεί να σταματήσει το ενοχλητικό μήνυμα που εμφανίζεται στο iTunes κάθε φορά που βγαίνει ένα καινούριο firmware και ζητάει να κάνουμε αναβάθμιση την συσκευή μας.

Με λίγα λόγια, οι δυνατότητες είναι πολλές και το Cydia για Mac θα μας δώσει πολλές τροποποιήσεις για αυτό και δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να δούμε τι θα δημιουργήσουν οι διάφοροι developers.

[ iSpazio ]