AirPlayer, κάντε stream τα video από το iOS στο Mac

Όπως γνωρίζουμε η Apple με το iOS 4.2 έφερε το AirPlay σε όλες τις iOS συσκευές μας με αρκετούς περιορισμούς. Εάν έχετε iPhone μπορείτε ένα video από το iPhone μέσω AirPlay να το μεταφέρετε στην μεγάλη τηλεόραση του σπιτιού σας φτάνει μόνο αυτή να είναι συνδεδεμένη με το Apple TV τελευταίας γενιάς.

Οι δυνατότητες για τους χρήστες iPhone που δεν έχουν AppleTV είναι πολύ περιορισμένες και χρειάζονται και επιπλέον hardware εξοπλισμό όπως το AirPort Express στο οποίο μπορούμε να συνδέσουμε πάνω τα ηχεία του σπιτιού τους και να μεταφέρουμε τον ήχο από εφαρμογές όπως το iTunes Store, iPod και YouTube στο iPhone τους πίσω σε αυτά.

Δεν υπάρχει όμως καμία δυνατότητα μεταφοράς του ήχου σε άλλες συσκευές όπως ο υπολογιστής μας, και φυσικά να μην αναφέρουμε καν για μεταφορά video.

Η Erica Sadun κατάφερε σήμερα να κάνει stream ένα video που παίζει στο iPhone πίσω στο Mac της. Χωρίς jailbreak και χωρίς κάποια επιπλέον εφαρμογή στην iOS συσκευή μας μπορούμε να κάνουμε stream κάποιο video στην οθόνη του Mac μας.

Αυτό έγινε χάρη στο καινούριο πρόγραμμα της Erica που ονομάζει η ίδια AirPlayer και μέχρι στιγμής κυκλοφορεί μόνο για Mac. Αυτό που κάνει το AirPlayer στην πραγματικότητα είναι ότι κάνει τις iOS συσκευές να βλέπουν το Mac σαν ένα Apple TV.  H Apple με την κυκλοφορία του AppleTV δεύτερης γενιάς έφτιαξε μια ειδική υπηρεσία Bonjour για αυτό έτσι ώστε να το βλέπουν και να βλέπει όσες εφαρμογές θέλει η ίδια η Apple.

Σε περίπτωση φυσικά που έχετε jailbroken την iOS συσκευή σας και έχετε κάνει εγκατάσταση από το Cydia το AirVideo Enabler μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καινούριο AirPlayer με όποια εφαρμογή θέλετε, αλλιώς δουλεύει μόνο με την εφαρμογή iPod ή Video (σε iPad ή iPod touch).

Update Μετά από λίγες δοκιμές η εφαρμογή παίζει άψογα, παίρνει 5-10 δευτερόλεπτα μέχρι να φορτώσει το video αλλά μετά δεν κολάει καθόλου και μπορείτε να σταματήσετε το video που βλέπετε και να το αρχίσετε πάλι χωρίς αυτό να έχει καμία καθυστέρηση! Μπορείτε ακόμα και να κλείσετε την εφαρμογή στο iPad και να κάνετε άλλες δουλειές σε αυτό μιας και η εφαρμογή δουλεύει στο background.

Δείτε στην συνέχεια και το video που δημοσίευσε η Erica!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hQg046aoV9Y[/youtube]