Η Apple δουλεύει σε τεχνικές φωτογραφίας που θα αποτρέπουν θολές φωτογραφίες

Πολυάσχολη εβδομάδα για την Apple στον τομέα της φωτογραφίας. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές από το Patently Apple, αυτή την εβδομάδα η Apple δήλωσε πάνω από 10 πατέντες με σκοπό να βελτιώσει την ποιότητα των φωτογραφιών και των video που γράφουμε στις iOS συσκευές μας. Πολύ ενδιαφέρον είναι μια τεχνική που θα δούμε λογικά στις επόμενες εκδόσεις του iOS, και μπορεί να αποτρέπει φωτογραφίες χωρίς εστίαση.

Με λίγα λόγια η πατέντα που δηλώθηκε από την Apple αφορά τις μεθόδους και τα συστήματα για να τραβίξουμε πολλές φωτογραφίες με τέτοια συχνότητα ώστε να μπορούμε να συγκρίνουμε τις πληροφορίες της εστίασης και της κίνησης που σχετίζεται με την κάθε φωτογραφία και να επιλέξουμε αυτή με τα λιγότερα λάθη.

Σύμφωνα με της προϋποθέσεις της φωτεινότητας και της εστίασης για να βεβαιωθούν ότι η εικόνα είναι θολή, το iPhone μπορεί να χρειαστεί να αναπτύξει μια σειρά από φωτογραφίες σε μια συχνότητα, με μια μικρή καθυστέρηση στην επεξεργαστική ισχύ και μείωση της απόδοσης. Για να το αποτρέψουν αυτό οι τεχνικοί της Apple σκέφτηκαν την παρουσίαση ενός buffer μεταβλητού μεγέθους με μια αρχική χωρητικότητα 10 εικόνων, αλλά έχει και την δυνατότητα για 20 από αυτά.

Όταν παρουσιάστηκε αρχικά το iPhone δεν έδωσε μεγάλη σημασία όσον αφορά την δυνατότητα για φωτογραφίες της συσκευής, προφανώς όμως τώρα συνειδητοποίησε πόσο πολύ ικανοποιεί τους χρήστες. Αν το iPhone 3G ήταν μια συσκευή κατάλληλη να τραβήξει μέτριες φωτογραφίες τότε το iPhone 4 μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες που μπορούν να συγκριθούν τις καλύτερες κάμερες των κινητών τηλεφώνων και μέσα από το δυναμικό πρόγραμμα επεξεργασίας του η ποιότητα θα βελτιωνόταν ακόμα περισσότερο.

[ PatentlyApple & iSpazio ]