Η Apple αφαίρεσε το API ανίχνευσης Jailbreak στο iOS 4.2

Με την προηγούμενη έκδοση firmware υπήρχαν διάφορες συζητήσεις σχετικά με ένα καινούριο API που προστέθηκε από την Apple στο iOS 4. Η δουλειά του φυσικά όπως καταλαβαίνετε ήταν να μπορεί η εταιρία του Cupertino να ελέγχει αν συσκευή έχει περάσει από Jailbreak. Με την καινούρια έκδοση όμως iOS 4.2.1 αυτό το API αφαιρέθηκε.

Ο λόγος αφαίρεσης του σύμφωνα με το site Network World, είναι στην πραγματικότητα ότι το νέο αυτό API δεν μπορούσε να ανιχνεύσει αν η συσκευή είναι όντως Jailbroken.

Το API ήταν μέρος ενός συνόλου της διαχείρισης δυνατοτήτων φορητών συσκευών που ενσωματώθηκαν στο iOS 4. Το API επέτρπε εφαρμογές να κάνουν έλεγχο του λογισμικού συστήματος για να διαπιστώσουν αν το σύστημα έχει τροποποιηθεί (παράδειγμα μιας τέτοιας εφαρμογής είναι το Skype). Αλλά φυσικά όσο εύκολο ήταν για την εφαρμογή να αναγνωρίσει το Jailbreak τόσο εύκολο ήταν και για το Jailbreak να “εξαπατήσει” την εφαρμογή λέγοντας της ότι δεν βρίσκεται σε Jailbroken συσκευή και ότι το σύστημα δεν είναι τροποποιημένο. Οπότε σύντομα κατάλαβε η Apple ότι το API δεν έκανε την δουλειά για την οποία φτιάχτηκε και έτσι το αφαίρεσε!

Το πραγματικός λόγος που η Apple σχεδίασε από την αρχή και ανάπτυξε αυτό το API είναι το Cydia και άλλες εφαρμογές που είναι αντίθετες με τους κανόνες του App Store, οι οποίες μπορούν να υποκλέψουν δεδομένα ή ακόμα χειρότερα, να καταστρέψουν τελείως το λειτουργικό σύστημα.

[ MacNN ]