Οι Ευρωπαϊκοί φορείς ισχυρίζονται ότι η Apple θα πρέπει να πληρώσει για την υποδομή δικτύου

Η Bloomberg αναφέρει ότι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις θα ήταν διατεθειμένες να συμφωνήσουν να ζητήσουν από τους μεγάλους κατασκευαστές smartphone, όπως η Apple και η Google, μια αμοιβή για τη διαχείριση της υποδομής του δικτύου.

Αυτές οι συνεισφορές θα αυξηθούν ανάλογα με την κίνηση που παράγεται από την κάθε μάρκα. Αυτό θα πρέπει να υπαγορεύεται από το γεγονός ότι κάθε smartphone από οποιαδήποτε εταιρεία που παράγει μια κίνηση στο Διαδίκτυο και αυτή πολλαπλασιάζεται με το σύνολο όλων των smartphones που υπάρχουν στην αγορά με αποτέλεσμα να φτάνει σε πολύ υψηλά ποσά. Όλα τα ανωτέρω επηρεάζουν τελικά την ποιότητα της σύνδεσης και στη συνέχεια για τη βελτίωση των υποδομών, την προσαρμογή στην συνεχώς αυξανόμενη κίνηση με αποτέλεσμα  οι φορείς να  χρειάζονται κεφάλαια.

Ορισμένοι φορείς, όπως η Vodafone τρέχει για την κάλυψη με ένα τρόπο που ενοχλεί όλους τους χρήστες. Βασικά αυτό που κάνει είναι ότι  χαμηλώνει την δύναμη της σύνδεσης διατηρώντας την ίδια τιμή για την υπηρεσία. Οι Ευρωπαϊκοί φορείς επομένως, βρίσκονται στην αρχή μιας συμφωνίας με την οποία θα απαιτούν τη συνεισφορά της Apple και της Google για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών δικτύου. Αυτό που ενδιαφέρει τους φορείς στην προκειμένη περίπτωση όσον αφορά την παροχή της σύνδεσης δικτύου, είναι η συνεχή ροή ψυχαγωγίας.

Δεδομένου ότι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και Web εταιρίες προσθέτουν βίντεο, μουσική και παιχνίδια, φορείς συμπεριλαμβανομένων και της France Telecom SA, Telecom Italia SpA και της Vodafone Group Plc θέλουν μια νέα συμφωνία η οποία θα απαιτούσε πάροχοι περιεχομένου όπως η Apple και η Google να καταβάλουν τα τέλη που συνδέονται με την χρήση του.

“Οι πάροχοι υπηρεσιών κατακλύζουν τα δίκτυα που δεν ενσωματώνει κίνητρα” για να μειώσουν το κόστος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της France Telecom Stephane Richard είπε τον περασμένο μήνα. “Είναι αναγκαίο να τεθεί σε εφαρμογή ένα σύστημα πληρωμών από τους παρόχους υπηρεσιών σε συνάρτηση με τη χρήση τους.”

Οι φορείς υποστηρίζουν ότι η τρέχουσα υποδομή είναι βιώσιμη όπως και τα εκατομμύρια των δολαρίων που επενδύθηκαν απλά για να συμβαδίζουν με την τρέχουσα ζήτηση κυκλοφορίας. Η υποδομή αυτή θα απαιτήσει μια ανανέωση, ειδικά για την μελλοντική αύξηση των δεδομένων κίνησης του δικτύου.

Επιπλέον, οι φορείς δεν υποστηρίζουν την ιδέα της Apple για ενσωματωμένη SIM  στο επόμενο μοντέλο του iPhone, η οποία θα διευκολύνει τη μετάβαση από τον ένα φορέα στον άλλο και την ενεργοποίηση των υπηρεσιών. Η επιλογή αυτή θα ήταν αντίθετη με την ελευθερία της αγοράς του iPhone, διότι θα πρέπει να υπογράφουν μια μακροχρόνια σύμβαση με το φορέα για την αγορά του whole unit smartphone της Apple. Από την άλλη πλευρά, οι μεγάλοι κατασκευαστές smartphone δεν συμφωνούν, επειδή δεν μοιράζονται τα κέρδη που προέρχονται από τους φορείς και προτιμούν να επενδύσουν σε άλλες υπηρεσίες τα κεφάλαιά τους.

[ MacRumors ]