Το 1985 ο Steve Jobs πρόβλεψε ότι το μέλλον των υπολογιστών θα είναι το internet!

Συνεχώς προσπαθούμε να σας κρατάμε ενημερωμένους σχετικά με τα νέα για το iPad και τις υπόλοιπες συσκευές αλλά οχι μόνο! Μερικές φορές όμως εξαιτίας της μεγάλης ιστορίας της apple πρέπει να  ταξιδέψουμε στο παρελθόν. Αφού πριν ένα μήνα σας δείξαμε την γκαλερί με τους “προγόνους” του iPad από το 1979, αυτή την φορά σας παρουσιάζουμε μια συνέντευξη του Steve Jobs από εκείνη την εποχή.

Δεν θα γνωρίζουμε πολλοί ότι το 1985 ήταν μια ξεχωριστή χρόνια για την apple και τον steve jobs. Στην πραγματικότητα οδηγήθηκε από την εταιρία που ίδρυσε. Τελικά έφυγε με 150 εκατομμύρια δολάρια και πληγώθηκε προσωπικά.

Λίγο καιρό μετά από αυτό το επεισόδιο το δημοφιλές ανδρικό περιοδικό Playboy πήρε μια συνέντευξη που μας κέντρισε το ενδιαφέρον από τον Steve Jobs

Playboy: Υπάρχουν επιχειρήματα για υπολογιστές στις επιχειρήσεις και στα σχολεία, αλλά τι γίνεται με το σπίτι;

Steve Jobs: Μέχρι στιγμής αυτό είναι μια έννοια αγοράς και όχι μια πραγματική αγορά. Οι κύριοι λόγοι για να αγοράσετε έναν υπολογιστή για το σπίτι σας τώρα είναι ότι θέλετε να κάνετε κάποια εργασία της δουλειάς στο σπίτι ή θέλετε να δείτε κάποιο εκπαιδευτικό λογισμικό για τον εαυτό σας ή για τα παιδιά σας. Αν δεν μπορείτε να δικαιολογήσετε την αγορά ενός υπολογιστή για έναν από αυτούς τους δύο λόγους, ο μοναδικός άλλος πιθανός λόγος είναι ότι απλά θέλετε να έχετε τις γνώσεις ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ξέρετε υπάρχει κάτι συμβαίνει, δεν ξέρω τι ακριβώς είναι, έτσι θέλετε να μάθετε. Αυτό θα αλλάξει: οι υπολογιστές θα είναι απαραίτητη στα περισσότερα σπίτια.

Playboy: Πρόκειται να αλλάξει αυτό;

Steve Jobs: Ο πιο καθοριστικός λόγος για τους περισσότερους ανθρώπους να αγοράσουν έναν υπολογιστή για το σπίτι θα είναι η σύνδεση σε ένα εθνικό δίκτυο επικοινωνιών. Είμαστε μόλις στα αρχικά στάδια για αυτό που θα είναι ένα πραγματικά αξιοσημείωτο επίτευγμα για τους περισσότερους ανθρώπους όπως ακριβώς και το τηλέφωνο.

Εκείνα τα χρόνια υπήρχε μόνο το διαδεδομένο  ARPAnet, μια πρώιμη μορφή δικτύου, που χτίστηκε από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για τη λεγόμενη σύνθετη αναζήτηση. Από αυτό προήλθε το σημερινό internet το 1983 και μόλις 10 χρόνια αργότερα έγινε πραγματικότητα όπως είχε προβλέψει και ο πρόεδρος της Apple, Steve Jobs.

Στη συνέχεια μπορούμε να δούμε μια φωτογραφία με τον Steve Jobs και τα άλογα μάχης του.

Τι καταφέραμε 25 χρόνια μετά; Την δυνατότητα να μοιραζόμαστε τις φωτογραφίες μας, τα video μας σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα όπως το facebook, το twitter και την δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία μας, προσωπικά ημερολόγια, address book και περισσότερα από κάθε σημείο της γης μέσω φυσικά του internet με μόνο λίγα click ή tap.

Η συνέντευξη του Steve Jobs είναι από το τεύχος του περιοδικού Playboy της χρονιάς 1985 και λέει ακόμα περισσότερα ενδιαφέρον πράγματα τα οποία θα αναρτήσουμε στο μέλλον!

[iPadevice & 9to5Mac]