Apple Tablet ιστορικό με Φωτογραφίες

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για τα tablet της Apple που υπήρξαν στο παρελθόν δημοσίευσε το liquidpubs, πρώτο φυσικά ήταν το Apple Newton MessagePad.

Τυχαίνει να βρίσκετε εδώ και χρόνια στην κατοχή μας το Apple Newton MessagePad 2100 ένα απίστευτο tablet/pad αν σκεφτούμε ότι κυκλοφόρησε το 1991-1993.

Δυστυχώς σήμερα δεν είναι και τόσο χρήσιμο ειδικά αν σκεφτούμε ότι έχει πενάκι… και για να γράψουμε κάτι δεν πρέπει να χτυπάμε το κάθε πλήκτρο του πληκτρολογίου με αυτό, εκτός αν γράφουμε αγγλικά. Σε αυτή την περίπτωση απλά γράφουμε (σαν να είναι χαρτί) και αυτό καταλαβαίνει με τον καιρό το γραφικό μας χαρακτήρα.

Η ιστορία της Apple με τα tablet ξεκινάει πολύ παλιά το 1979 περίπου, η αναφορά μας πληροφορεί πριν μας δείξει τις φωτογραφίες που θα δείτε στην συνέχεια με τα καταπληκτικά Apple Tablet designs ότι πολλά από αυτά δεν κυκλοφόρησαν ποτέ και βρέθηκαν στο βιβλίο AppleDesign, The Work of the Apple Industrial Design Group του Paul Kunkel με φωτογραφίες του Pick English (1997).

Το 1979 παρουσιάστηκε η Apple Graphics Tablet ενώ στις αρχές των 80s βλέπουμε μια σειρά από designs σε σχήμα βατράχου. To άρθρο είναι πολύ ενδιαφέρον και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση! [9to5Mac]

[nggallery id=6]