Οδηγός: Πως να φτιάξετε δικά σας ringtone άμεσα από το iPhone!

Η εφαρμογή Ringtone Designer που υπάρχει εδώ και καιρό στο App Store μας δίνει την δυνατότητα όπως και διάφορες άλλες να δημιουργήσουμε τα δικά μας Ringtones απευθείας από το iPhone χρησιμοποιώντας τα τραγούδια που βρίσκονται ήδη στην βιβλιοθήκη του iPod.

Απαιτήσεις

  • Jailbroken iPhone – διαβάστε τον οδηγό.
  • Την εφαρμογή Ringtone Designer, που μπορείτε να την βρείτε στο App Store.
  • Την εφαρμογή iFile που μπορείτε να την κατεβάσετε από το Cydia (δοκιμαστικά ή να την αγοράσετε).

Με την εφαρμογή iFile μπορείτε να δείτε τα αρχεία του συστήματος που τρέχει το iPhone σας. Καλό θα ήταν να είστε προσεκτικοί σε ότι και να κάνετε με αυτή την εφαρμογή για να μην δημιουργήσετε κάποιο πρόβλημα στο σύστημα σας.

Οδηγίες

1. Ανοίγουμε την εφαρμογή Ringtone Designer και επιλέγουμε ένα τραγούδι από την βιβλιοθήκη μας.

2. Επιλέγουμε πιο σημείο στο τραγούδι με διάρκεια 20 δευτερόλεπτα θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σέρνοντας το γκρί τετράγωνο δεξιά ή αριστέρα και ακούγωντας με το play.

3. Μόλις τελειώσουμε κάνουμε tap στο κουμπάκι κάτω (με την δισκέτα) και αυτό θα αποθηκεύσει το Ringtone. Κλείνουμε την εφαρμογή.

4. Ανοίγουμε την εφαρμογή iFile και πηγαίνουμε στο /var/mobile/Applications/Ringtones/Documents

και αντιγράφουμε το αρχείο .m4r που μόλις δημιουργήσαμε στο /var/stash/Ringtones. Για να το κάνουμε αυτό κάνουμε tap στο Αλλαγές πάνω δεξιά, tap στο ringtone και κάτω γωνία στο βελάκι. Αφού εμφανιστεί το μενού επιλέγουμε Αντιγραφή/Συντόμευση.

Για να πάμε στο /var/stash/Ringtones πρέπει να κάνουμε tap στο κουμπάκι πάνω αριστερά ώστε να φτάσουμε στο / και να πλοηγηθούμε στο var / stash και τέλος στο Ringtones.

Κάνουμε tap στο Αλλαγές πάνω δεξιά και μετά κάτω στο κουμπάκι με το βελάκι και από το μενού επιλέγουμε Επικόλληση.

5. Τώρα βγαίνουμε και από την εφαρμογή iFile και πηγαίνουμε στις Ρυθμίσεις > Ήχοι > Κουδούνισμα και θα πρέπει να βρούμε εκεί αυτό που δημιουργήσαμε προηγουμένως.

Αυτό που μπορεί να συναντήσουμε είναι η κωδικοποίηση ονομάτων των εφαρμογών. Το iFile μπορεί να το λύσει αυτό με μια ρύθμιση που πρέπει να ενεργοποιήσουμε. Πηγαίνετε στο iFile και κάτω αριστερά στο γρανάζι μετά ενεργοποιήστε το Τίτλοι εφαρμογών.

Η εφαρμογή Ringtone Designer υπάρχει και στην Pro έκδοση και μας δίνει την δυνατότητα να αυξήσουμε την διάρκεια του ringtone αλλά μόνο μέχρι 30 δευτερόλεπτα, αντίθετα με την δωρεάν έκδοση που επιτρέπει μέχρι 20 δευτερόλεπτα.

[app 383819300]

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τον οδηγό μπορείτε να μας το πείτε στα σχόλια παρακάτω και εμείς θα σας βοηθήσουμε να το λύσετε.