Οδηγός: iRetiner, φτιάξτε τα εικονίδια σας για Retina display

Σίγουρα σας έχει τύχει πολλές φορές να αγοράσετε μια εφαρμογή από το App Store και το εικονίδιο της να μην είναι έτοιμο για την Retina display. Ναι, το ξέρουμε ότι πρόκειται μόνο για ένα εικονίδιο, αλλά φαίνεται άσχημο και εφόσον έχετε την δυνατότητα να το αλλάξετε γιατί να μην το κάνετε;

Πρόκειται για ένα tweak που μπορούμε να βρούμε στο Cydia το οποίο θα λέγαμε ότι κάνει μαγικά , αφού μπορεί να μετατρέψει όλα τα εικονίδια του App Store σε εικονίδια έτοιμα για την Retina display με μόνο μερικά tap. Όλα αυτά είναι δυνατά με το iRetiner ένα tweak που μπορούμε να βρούμε στο Cydia και παίρνει όλα τα κανονικά εικονίδια και τα ξανασχεδιάζει σε υψηλή ποιότητα.

Δυστυχώς το iRetiner μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο όσοι έχουν jailbroken συσκευές. Όποτε μπορούμε να πούμε ότι και πάλι ότι εμφανίζεται άλλος ένας καλός λόγος για τον οποίο θέλετε να κάνετε jailbreak την συσκευή σας.

Οδηγίες

1. Εφόσον η συσκευή μας είναι jailbroken, ανοίγουμε το Cydia και από τα κουμπάκι στο κάτω μέρος τις οθόνης πατάμε αυτό που γράφει Search και ψάχνουμε να βρούμε το iRetiner το οποίο είναι διαθέσιμο δωρεάν και μόλις το κάνουμε εγκατάσταση κάνουμε respring.

2. Το iRetiner είναι ένα απλά ένα αρχείο χωρίς γραφικό περιβάλλον το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μέσω του terminal. Το οποίο δεν είναι ακόμα συμβατό με το iOS 4, στη συνέχεια θα βρείτε μια έκδοση που μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε.

3. Για να κάνετε εγκατάσταση το MobileTerminal υπάρχουν δύο τρόποι.

  • Αν έχετε εγκατεστημένο από το Cydia το OpenSSH μπορείτε να συνδεθείτε στην συσκευή σας με FTP ή SSH από Mac ή PC και να πάτε στο /var/mobile και να ρίξετε εκεί το αρχείο .deb του MobileTerminal.
  • Μία πιο εύκολη λύση για αυτό θα ήταν να έχετε το Safari Download Manager, το οποίο δίνει την δυνατότητα download αρχείων στο Safari που έχετε στην αγαπημένη σας συσκευή (κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά αξίζει). Σε περίπτωση που έχετε το Safari Download Manager μπορείτε να μπείτε στην σελίδα μας και να κάνετε tap εδώ και ο Safari θα εμφανίσει την παρακάτω σελίδα στην οποία μπορείτε να επιλέξετε “Άνοιγμα με iFile“.

4. Αφού διαλέξετε έναν από τους δύο τρόπους για να περάσετε το terminal στην συσκευή σας μπορείτε να ανοίξετε το iFile (υπάρχει η δοκιμαστική έκδοση διαθέσιμη στο Cydia), και να πλοηγηθείτε στο /var/mobile ή οπουδήποτε έχετε αφήσει το αρχείο .deb του terminal. Μόλις το βρείτε κάντε tap πάνω τους και από το μενού που θα εμφανιστεί επιλέξτε Installer. Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση του πρέπει να κάνετε respring.

5. Ανοίγουμε το MobileTerminal και γράφουμε iretiner.

Άν όλα έχουν γίνει σωστά θα πρέπει να δούμε ένα μενού μέσα στο terminal που έχει μερικές εντολές, για να επιλέξουμε μία από αυτές δεν έχουμε παρά μόνο να γράφουμε το νούμερο που είναι μπροστά από την κάθε μία. Στην περίπτωση μας θέλουμε την πρώτη εντολή οπότε γράφουμε 1, και για επιβεβαίωση γράφουμε y.

Με αυτή την εντολή θα πρέπει να δούμε τα εικονίδια που πριν ήταν άσχημα στην Retina display, τώρα να είναι όμορφα και υψηλής ανάλυσης. Μόλις τελειώσει η διαδικασία στο terminal θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε για ακόμα ένα respring οπότε γράφουμε y για την επαλήθευση του.

Τώρα πηγαίνετε στα εικονίδια που πριν ήταν “θολά” και δείτε πόσο όμορφα φαίνονται σε σχέση με πριν.

πριν


μετά

Οπότε τώρα γνωρίζετε εάν θέλετε υψηλής ποιότητας εικονίδια για την Retina display σας μπορείτε να κάνετε τον παραπάνω οδηγό και θα τα αποκτήσετε!