Η Apple διαθέτει αρκετές πατέντες με βάση την τεχνολογία υγρού μετάλλου

Το καλοκαίρι η Apple εξαγόρασε την εταιρία Liquidmetal Technologies, έχουν ακουστεί διάφορες πατέντες με την χρήση αυτής της τεχνολογίας liquidmetal, ένα πολύ ειδικό καινούριο μεταλλικό υλικό το οποίο μπορεί να ψυχθεί ακόμα και αν είναι άμορφο. Φαίνεται πως η Apple βρήκε τρόπο να χρησιμοποιήσει αυτό το υλικό στις συσκευές τις κάνοντας αυτές φθηνότερες.

Ένα μήνα μετά από την εξαγορά της εταιρίας τον Αύγουστο, η Apple προσέλαβε διάφορους μηχανικούς για να αρχίσουν να δουλεύουν με αυτή την τεχνολογία, αλλά επειδή το liquidmetal χρησιμοποιεί μεγάλη ποσότητα πλατίνας, η οποία είναι αρκετά ακριβή οι μηχανικοί άρχισαν να ψάχνουν για εναλλακτικές μεθόδους λιγότερο ακριβές αλλά εξίσου αποτελεσματικές. Φαίνεται ότι ανακάλυψαν μία καλή αντικατάσταση  και στην τελευταία πατέντα είναι από ένα μίγμα  γαλλίου, ινδίου και κασσίτερου.

Η πατέντα φαίνεται να απεικονίζει το πρόβλημα της θερμότητας που παράγεται στα ηλεκτρονικά κυκλώματα, και δείχνει μια λύση χρησιμοποιώντας κράματα από το συγκεκριμένο υγρό μέταλλο.

[MacNN]