Η Apple αλλάζει τις βίδες στα iPhone 4

Επειδή αργεί το λευκό iPhone 4 ,το χρώμα του iPhone 4 έχει γίνει ένα δημοφιλές φαινόμενο και φαίνεται ότι η Apple προσπαθεί να το σταματήσει αυτό. Αυτό μπορεί να ξεκίνησε πριν καμιά εβδομάδα όταν μιλήσαμε για την αφαίρεση των λευκών iPhone 4 από το ebay. Η εύκολη αλλαγή του χρώματος ενός iPhone 4 υπάρχει, εφόσον ο χρήστης μπορεί να αφαιρέσει απλά δύο βίδες που βρίσκονται στο κάτω μέρος της συσκευής.

Οι βίδες στο κάτω μέρος του iPhone 4 είναι πολύ απλές και μπορούν να αλλαχτούν εύκολα δίνοντας την δυνατότητα αλλαγής χρώματος στο iPhone 4. Φαίνεται όμως ότι η Apple άρχισε να αλλάζει αυτές τις βίδες με άλλες τύπου torx που δεν είναι τόσο εύκολο να αφαιρεθούν. Στα τελευταία  MacBook Air επίσης υπάρχουν αυτές οι βίδες εξαιτίας της πολύ εύθραυστης μπαταρίας που φοράει η συσκευή. Πρόσθετα κάποιες άλλες πηγές αναφέρουν πως οι αλλαγή στις βίδες είναι μια καινούρια πολιτική των Genius Bar.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον εδώ είναι ότι οι promo φωτογραφίες του iPhone 4 από την κυκλοφορία του και μετά δείχνουν ότι έχει torx βίδες. Αυτό μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι πολύ πιθανόν η Apple να άλλαξε τις βίδες τελευταία στιγμή ή κάτι τέτοιο.

Φαίνεται λοιπόν πως η Apple έκανε την αλλαγή σε βίδες torx για να μην είναι εύκολη η αλλαγή χρώματος του iPhone 4 και μας θέλει να περιμένουμε μέχρι την άνοιξη για να αποκτήσουμε το iPhone 4.

Επίσης το site Appadvice αναφέρει πως τα καινούρια iPhone 4 έχουν torx βίδες. Αυτό σημαίνει ότι η Apple δεν αλλάζει τις βίδες στις συσκευές που πηγαίνουμε στο service αλλά χρησιμοποιεί αυτού του τύπου τις βίδες και για τις καινούριες συσκευές.

[via 9to5Mac]