Η Apple αυξάνει τις παραγγελίες του iPad αλλά μειώνει την ανάπτυξη του iPhone για CDMA δίκτυα

Σύμφωνα με έναν αναλυτή της Wall Street Journal, η Apple έχει αυξήσει την παραγωγή του iPad περισσότερο απ’ όσο υπολόγιζε μέχρι το τέλος του 2010, ενώ παράλληλα μειώνει την εφαρμογή του καινούριο CDMA iPhone 4 το οποίο θα σχεδιαστεί έτσι ώστε να δουλεύει σε δίκτυα σαν αυτό της Verizon στην Αμερική.

Ο Mike Abramsky της RBC Capital Markets σε μια σημείωση για τους επενδυτές αναφέρει ότι η Apple αναγκάστηκε να αυξήσει το σχέδιο παραγωγής iPad για το 2010 λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπήρχε σχετικά με αυτό και μάλιστα προετοιμάζεται να παράγει την ίδια ποσότητα και το 2011 (πιθανόν για την καινούρια γενιά iPad).

Ωστόσο έχοντας υπόψιν ότι η παραγωγή του iPad θα καθυστερήσει τον Ιανουάριο του 2011 και αυτό θα γίνει λόγω της παραγωγής του καινούριου iPad, αυτή η αύξηση είναι σχετικά σημαντική γιατί επηρεάζεται από την περίοδο των διακοπών.

Όσον αφορά το iPhone 4 CDMA, το οποίο η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει στην αρχή του νέου έτους, ο Abramsky σημειώνει ότι τα νούμερα έχουν διαμορφωθεί σε πιο ρεαλιστικές προβλέψεις. Λόγω μειωμένης παράγωγης αναμένει 20 εκατομμύρια πωλήσεις παρά 30.

Στην πραγματικότητα η κατασκευή μιας καινούριας συσκευής έξι μήνες πριν την κυκλοφορία της επόμενης γενιάς iPhone, είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρει η Apple, εφόσον υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός με τις συσκευές της Google και μια τέτοια κίνηση για τα δίκτυα CDMA θα της έδινε μεγάλο προβάδισμα.

[via Appleinsider]