Η τεχνολογία ενσωματωμένης SIM θα σταματήσει την κυκλοφορία του iPhone στην Ευρώπη

Πρόσφατα αναφέρθηκε η  έρευνα της Apple για προεγκατεστημένη SIM στα μελλοντικά μοντέλα iPhone. Η ενσωματωμένη SIM θα δίνει την δυνατότητα στους αγοραστές μέσα από ένα ειδικό μενού να επιλέγουν τον παροχέα που θέλουν ξεχνώντας έτσι τον κλασσικό τρόπο ενεργοποίησης της συσκευής. Σήμερα η Financial Times αναφέρει ότι κάποιος από τους βασικούς πάροχους iPhone είναι έξαλλος με αυτές τις έρευνες της Apple και είναι έτοιμος να τερματίσει την συμφωνία που έχει κάνει.

Για αυτούς που δεν είναι σχετικοί με το iPhone, οι χρήστες με iPhone έχουν μια μοναδική εμπειρία τηλεφώνου. Η Apple έχει τον πλήρη έλεγχο του iPhone. Φτίαχνει το υλικό μέρος του, το λογισμικό του, και είναι αυτοί που τα αλλάξουν ή θα κάνουν service την συσκευή σας. Δεν υπάρχει πολλές εταιρίες smartphone που να έχουν αυτή την δυνατότητα. Το μόνο πράγμα που κάνουν οι πάροχοι είναι να διαχειρίζονται και να ρυθμίζουν την υπηρεσία τους στην συσκευή σας.

Οι πάροχοι στην Ευρώπη συμπεριλαμβανομένης της Vodafone UK και της France Telecom, φοβούνται πως η τεχνολογία της ενσωματωμένης SIM κάρτας θα βγάλει τελείως από το παιχνίδι τους παρόχους. Η κάρτα SIM είναι ένα μικρό τσιπάκι που θα βρείτε μέσα σε όλες τις συσκευές GSM με κυψελοειδή σύνδεση που αποθηκεύουν δεδομένα πελατών και ενεργοποιούν τα τηλέφωνα μας. Ένα διευθυντικό στέλεχος υψηλού επιπέδου από ανώνυμο Ευρωπαϊκό παροχέα υποθέτει ότι η Apple αρχίζει “πόλεμο“ με την πιθανή χρήση της τεχνολογίας ενσωμάτωσης καρτών.

[via 9to5Mac]

One thought on “Η τεχνολογία ενσωματωμένης SIM θα σταματήσει την κυκλοφορία του iPhone στην Ευρώπη

Comments are closed.