Κινεζική μήνυση προσβέπει σε ακύρωση πατεντών του iPhone

Η Apple προσπαθεί συνεχώς να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις κινέζικες συσκευές iPhone κλώνους, αλλά αυτή την φορά το παιχνίδι γύρισε ενάντια της γιατί σύμφωνα με μια αναφορά της Beijing Times η Luoen Network Information έκανε καταγγελία στην Apple, ισχυρίζοντας ότι δεν ισχύουν οι πατέντες στον σχεδιασμό του κινέζικου iPhone.

Στην πραγματικότητα με την μετάφραση της MeizuMe, βλέπουμε ότι στην Κίνα μπορεί να δηλωθεί πατέντα μόνο σε συγκεκριμένο προϊόν και αν υπάρχει μια πατέντα η οποία ισχύει για πολλές συσκευές αυτή δεν ισχύει.

Οι πατέντες της Apple ισχύουν εδώ και τρία χρόνια. Και όταν ανακαλύφθηκε ότι η Apple δεν έχει πει για κάποιο συγκεκριμένο προιόν, το Patent Bureau του έθνους βοήθησε την εταιρία να δηλώσει το iPhone.

Ακόμα οι πατέντες της Apple αφορούν το σχήμα του iPhone, τις στρογγυλεμένες γωνίες, την οθόνη και φυσικά το home button. Αλλά η Luoen Network Information ελπίζει να αποδείξει με την αγωγή ότι η πατέντα της Apple στην οποία βλέπουμε πως είναι ο σχεδιασμός του iPhone είναι ευρύς. Επίσης διαφωνεί στο ότι τα Mp3 players και τα τηλέφωνα που κυκλοφορούσαν πριν το iPhone είδαν ίδιο σχεδιασμό.

Η αναφορά σημειώνει ότι η Apple πρόκειται να συγκρουστεί με αυτή την εταιρία για να αποσύρει από την αγορά κλώνους του iPhone όπως το Meizu M8 και προσπάθησε να δείξει ότι η συγκεκριμένη συσκευή έχει πολλά από αυτά που είναι γραμμένα στην πατέντα του iPhone.

[via AppleInsider]