Που κοιμούνται οι υπάλληλοι που φτιάχνουν το iPhone σας

Το Gizmodo σε συνεργασία με το περιοδικό Wired, δημοσίευσε ένα κομμάτι της αναφοράς που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο της Foxconn στην Shenzhen, στην Κίνα. Η ολοκληρωμένη αναφορά θα δημοσιευθεί σύντομα, αλλά το Gizmodo μας δίνει την ευκαιρία να διαβάσουμε ένα κομμάτι που δείχνει το μέρος που κοιμούνται οι εργαζόμενοι του εργοστασίου.

Το μέρος αυτό ονομάζεται dorm και είναι ένα από τα παλαιότερα στην πανεπιστημιούπολη, όπου οι άνδρες και οι γυναίκες θα πρέπει να αυστηρά να διαχωρίζονται σε διαφορετικά κτίρια.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των αυτοκτονιών που σημειώθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 2010, όλα τα κτίρια περιβάλλονται από προστατευτικό δίχτυα Foxconn. Αν και είναι ένα προληπτικό μέτρο πραγματικά φρικιαστικό, προφανώς είναι πολύ λειτουργικό, δεδομένου ότι δεν έχουν υπάρξει αυτοκτονίες από την στιγμή που εγκαταστάθηκαν τον Μάιο.

Σε ένα δωμάτιο μόνο ελαφρώς μεγαλύτερο από ένα γκαράζ δύο αυτοκινήτων, κοιμούνται 8 διαφορετικά άτομα σε κουκέτες που προφανώς θα πρέπει να μοιράζονται το μπάνιο.

Σε κάθε όροφο υπάρχει διαθέσιμη μια τηλεόραση όπου οι εργάτες μπορούν να χαλαρώσουν κοιτώντας στην μικρή οθόνη που βρίσκεται στον τοίχο. Είναι αστείο αν γνωρίζουμε ότι η Foxconn παράγει τις μεγαλύτερες οθόνες τηλεόρασης που έχουν εγκατασταθεί.

Στο κάθε μπαλκόνι υπάρχει ένας μεγάλος νεροχύτης που οι εργαζόμενοι μπορούν να πλυθούν και να πλύνουν τον ρουχισμό τους.

Επίσης στο κάθε dorm υπάρχουν και εξοπλισμοί προπόνησης για την φυσική κατάσταση του προσωπικού. Ο τρόπος ζωής αυτών των φτωχών εργαζομένων είναι σαφές ότι θα πρέπει να αλλάξει. Για αυτό έχει πρόσφατα ανατεθεί σε μια τοπική εταιρία που ψάχνει να βρει τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος.

[Gizmodo]