Το iPhone 5 θα χρησιμοποιεί τεχνολογία NFC για τον συγχρονισμό μεταξύ υπολογιστών

Στην επόμενη γενιά iPhone θα μπορούσαν να εφαρμόσουν την τεχνολογία NFC (Near Field Communication) για την υποστήριξη υπηρεσιών όπως οι πληρωμές και το ηλεκτρονικό διαβατήριο ή το συγχρονισμό μεταξύ διαφορετικών υπολογιστών.

Το CultOfMac έλαβε μια φήμη από ανώνυμο πληροφοριοδότη, σύμφωνα με την οποία στο νέο iPhone 5 υπάρχει μια περίπτωση να περιλαμβάνετε ένα τσιπ που είναι συμβατό με την τεχνολογία αυτή.

Η τεχνολογία NFC (Near Field Communication), είναι μια μικρής εμβέλειας ασύρματη τεχνολογία, η οποία δεν θα μας επιτρέψει μόνο να μετατρέψουμε το iPhone μας σε ένα ψηφιακό χαρτοφυλάκιο με το οποίο μπορούμε να κάνουμε τις πληρωμές μικρών ποσών (όπως τα εισιτήρια των λεωφορείων ή τα εισιτήρια κινηματογράφων) αλλά θα δώσει επίσης την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε το τηλέφωνό μας ως εργαλείο για το συγχρονισμό δεδομένων μεταξύ πολλών υπολογιστών.

Ακόμη και αν αυτό είναι μόνο μια φήμη, θα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση που θα έδινε μια ιδέα για ένα εντελώς καινούριο τρόπο χρήσης του κινητού τηλεφώνου μας.

Φυσικά το να περιλαμβάνουμε προσωπικά δεδομένα σε ένα αντικείμενο που μπορούμε εύκολα να χάσουμε δεν είναι και πολύ ασφαλές, αλλά θα ήταν ωραίο να δούμε αυτή η τεχνολογία να εφαρμοστεί σε ένα καινούριο υπολογιστή (για παράδειγμα) με την καινούρια δυνατότητα των εφαρμογών του Mac OS X Lion.

Τι εννοούμε με  “δυνατότητα των εφαρμογών”; Είδαμε στην τελευταία παρουσίαση της Apple το Mac OS X Lion στο οποίο όλες οι συμβατές εφαρμογές με αυτό μπορούν να κρατήσουν την κατάσταση τους αν τις κλείσουμε και να ξεκινήσουν από εκεί μόλις τις ξανά ανοίξουμε. Φανταστείτε λοιπόν με αυτή την τεχνολογία να βρίσκεστε στο γραφείο στην δουλειά σας και λίγο πριν φύγετε για το σπίτι να βγάζετε από την τσέπη την αγαπημένη σας συσκευή και να κάνετε ένα συγχρονισμό της κατάστασης της εφαρμογής και μόλις πάτε σπίτι να κάθεστε στον υπολογιστή σας και να συνεχίζετε την δουλειά σας από εκείνο το σημείο που την αφήσατε!

Πως θα σας φαινόταν;