Η Apple κατασκευάζει μια SIM που θα είναι προεγκατεστημένη στο iPhone;

Σύμφωνα με αναφορές του GigaOM η Apple συνεργάζεται με την Gemalto, μια εταιρία που ειδικεύεται στην ψηφιακή ασφάλεια, για να δημιουργήσουν μια ειδική SIM κάρτα που θα είναι προεγκατεστημένη στο iPhone και θα δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να ενεργοποιήσουν τις συσκευές τους από το σπίτι και να επιλέξουν τον πάροχο που θέλουν να χρησιμοποιήσουν χωρίς να χρειάζεται να πάνε στο κατάστημα.

Χάρη σε αυτή τη νέα SIM, θα περιέχονται όλες οι πληροφορίες των παρόχων, οι πελάτες θα είναι σε θέση να επιλέξουν τον πάροχο που θέλουν άμεσα κατά την αγορά και από το iPhone θα μπορούνε επίσης να ενεργοποιήσουν την συσκευή κατευθείαν από το iTunes.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, επειδή η SIM της Gemalto θα αποτελείται από δύο μέρη: ένα από αυτά είναι αυτό με αναβαθμιζόμενη flash ROM. Μέρη της ROM περιέχουν δεδομένα που είναι αποθηκευμένα από την Gemalto. To εξάρτημα με το flash θα λαμβάνει δεδομένα μέσα από τον τοπικό παροχο και όλο αυτό θα γίνεται  ανάμεσα από ένα PC και μια συσκευή, έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε ενεργοποίηση online. Η Gemalto  ακόμα θα δημιουργήσει ένα back-end το οποίο θα μπορεί να ενεργοποιήσει την υπηρεσία και να δώσει την δυνατότητα στον χειριστή να επιλέξει το νούμερο που θέλει.

Ακόμα πηγές αναφέρουν οτι οι αντιπρόσωποι Γαλλικών παρόχων πήγανε στην Apple στο Cupertino για να συζητήσουν την ανάπτυξη, η οποία θα δώσει την δυνατότητα να απλοποιηθεί η διαδικασία της πώλησης, δίνοντας έτσι στους πελάτες την ευελιξία να ενεργοποιήσουν υπηρεσίες.

MacRumors

p.

One thought on “Η Apple κατασκευάζει μια SIM που θα είναι προεγκατεστημένη στο iPhone;

  • October 28, 2010 at 08:50
    Permalink

    <span class="topsy_trackback_comment"><span class="topsy_twitter_username"><span class="topsy_trackback_content">Η Apple κατασκευάζει μια SIM που θα είναι προεγκατεστημένη στο iPhone;: Σύμφωνα με αναφορές του GigaOM… http://bit.ly/aeOnAS #GreekiPhone</span></span>

Comments are closed.