Another Patent Shows that iPhone will become an iWallet

Μια καινούρια πατέντα από την Apple που μας δείχνει ότι κάποια στιγμή το iPhone θα είναι και το πορτοφόλι μας. Αυτή η Ευρωπαϊκή καινούρια πατέντα επιβεβαιώνει ότι η Apple δουλεύει για να αναπτύξει συστήματα από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone πίσω στο 2007. H πατέντα περιγράφει ένα τρόπο με τον οποίο μπορεί να τοποθετηθεί μια κεραία RFID, στο πάνελ τις αφής, έτσι ώστε αυτό να μπορεί να δουλέψει ως αναμεταδότης.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό σαν μέρος της πολλαπλότητας των κομματιών που χρειάζεται η Apple να μαζέψει για να προχωρήσει τα σχέδια της για το iWallet. Στο μέλλον μπορούμε να περιμένουμε συσκευές από την Apple με τις οποίες θα μπορούμε να πληρώσουμε διαρκές εισιτήρια, διάφορα αγαθά, υπηρεσίες και αεροπορικά εισητήρια. Τέτοιες ενέργεις που φέρνουν αποκλειστική δέσμευση με το iTunes, θα μπορούσαν να σημάνουν ακόμα και την εξαγορά του PayPal από την Apple.

Αυτό που τα κάνει όλα αυτά εφικτά είναι ότι η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εναλλακτικούς χρόνους και σαν RFID reader αλλά και σαν RFID tag. Αυτό θα επιτρέπει δύο iPhone να μοιράζονται πληροφορίες με ασφάλεια – όπως να κάνουν μικρές πληρωμές σε άλλους ή να μοιράζονται πληροφορίες επικοινωνίας και άλλα.

Στην πατέντα της Apple συμπεριλαμβάνεται περιεχόμενο από το βιβλίο “RFID Handbook: Fundamentals and Applications in Contactless Smart Cards and Identification” από τον Klaus Finkenzoeller, John Wiley & Sons, Ltd., 2003.”

Via | 9to5Mac

One thought on “Another Patent Shows that iPhone will become an iWallet

  • October 5, 2010 at 13:37
    Permalink

    <span class="topsy_trackback_comment"><span class="topsy_twitter_username"><span class="topsy_trackback_content">Another Patent Shows that iPhone will become an iWallet:
    Μια καινούρια πατέντα από την Apple που μας δείχνει ότι … http://bit.ly/d2Wxqc</span></span&gt;

Comments are closed.