Apple patents Anti-Sexting device

Η Apple καταχώρησε την πατέντα του Anti-Sexting

Είναι γνωστό ότι η Apple καταχωρεί πατέντες για κάθε τι καινούργιο που βρίσκεται στο μυαλό των δημιουργών της, ενώ δε λείπουν και μερικές που αναφέρονται σε περίεργα θέματα. Μία από αυτές είναι η “Text-based communication control for personal communication device“.

Η πατέντα αυτή είναι ένα φίλτρο που από το οποιό περνάνε όλα τα γραπτά μηνύματα σε περίπτωση που περιέχουν σεξουαλικό περιεχόμενο “sexting” και σχεδιάστηκε ώστε οι γονείς να μπορούν να ελέγχουν καλύτερα τα γραπτά μηνύματα που στέλνουν τα παιδιά τους  και για να αποφεύονται αποστολές σε λάθος παραλήπτες η οποίες έγιναν κατά λάθος.

Αν δούμε δύο χρόνια πίσω, όταν ακόμα η RipDev ήταν ενεργή με την εφαρμογή της, Kate και την λειτουργία privacy δεν εμφάνιζε στην οθόνη καν την προεπισκόπηση μηνύματος και αυτό για διάφορους ευνόητους λόγους! Η Apple το μόνο που έχει κάνει μέχρι στιγμής είναι να εμφανίζει μόνο το όνομα του παραλείπτη σαν privacy! Αν και αυτό δεν είναι και τόσο “καλό” πολλές φορές. Το Kate της RipDev είχε επιλογές για να μην υπάρχει καθόλου ειδοποίσηση των μηνυμάτων ακόμα και μετά την αποδοχή τους αυτά βρίσκονται στην εφαρμογή SMS για διάβασμα αργότερα….

Via | TechCrunch

The Apple record for any new idea is
It is known that Apple recognizes patents on everything new that is in the minds of its creators, while there are some who refer to odd questions. One of these is the “Text-based communication control for personal communication device”.
Apple has registered the patent of Anti-Sexting