Έρχεται το ARDefender

Πέρασε περίπου ένας χρόνος από πέρυσι που η Apple κυκλοφόρησε το firmware update 3.1 και έδωσε την δυνατότητα στους developers να χρησιμοποιήσουν την ενσωματωμένη κάμερα στις εφαρμογές τους αλλά και στα παιχνίδια τους.



Αυτό που ακολούθησε ήταν μια φουρνιά από παιχνίδια με Augmented Reality (Εικονική Πραγματικότητα) ή με άλλα λόγια παιχνίδια που σε πραγματικό χρόνο μέσα από την κάμερα της συσκευής θα εμφάνιζαν στην οθόνη αντικείμενα που ο χρήστης μπορούσε να βρεί μπροστά του.

Ο developer με το όνομα Int13 προσπαθεί να βρεί ένα τρόπο να το φέρει όσο πιο κοντά γίνετε στην εικονική πραγματικότητα και το καταφέρνει με το παιχνίδι που έρχεται στο iPhone, ARDeferender. Για να παίξετε το παιχνίδι χρειάζεστε μόνο ένα pdf που θα βρείτε σε αυτή τη σελίδα και πρέπει να εκτυπώσετε. Αυτό το χαρτί μέσα από την κάμερα του iPhone δεν θα φαίνεται το κέντρο του χαρτιού θα είναι ένας πύργος και σκοπός σας είναι να τον προστατέψετε. Πώς το κάνατε αυτό; Φυσικά, σημαδέυοντας με το iPhone τους αντιπάλους.

Αυτό που είναι τέλειο στο παιχνίδι, είναι ο πύργος και οι αντίπαλοι που φαίνεται να κινούνται πάνω στην επιφάνεια που είναι το χαρτί!

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rB5xUStsUs4&feature=player_embedded[/youtube]

via toucharcade