Είναι παγίδα το iOS 4.1

Η iPhone dev team μας λέει στο τελευταίο δημοσίευμα ότι σήμερα θα δούμε το iTunes να μας προσφέρει την καινούρια έκδοση του iOS… μην την δεχτείτε… είναι παγίδα!

Επειδή υπάρχουν πολλοί καινούριοι χρήστες iPhone είναι πολύ πιθανόν να μην γνωρίζουν αυτό που λέμε ότι “δεν πρέπει να κάνουμε update από το iTunes”. Με το update είναι ο πιο εύκολος τρόπος να χάσουμε το jailbreak ή το unlock μας. Εφόσον όμως έχετε Cydia και TinyUmbrella έχετε τα backups που χρειάζεστε για να γυρίσετε πίσω στην 4.0.1. Σε περίπτωση που έχετε κάνει unlock όμως δεν υπάρχει επιστροφή σε περίπτωση που κάνετε update. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένας τρόπος να κάνετε downgrade το baseband σας – αν κάνετε update το baseband δυστυχώς μπορεί να χάσετε το ultrasn0w, πιθανόν για πάντα.

Μην κάνετε update στην έκδοση 4.1 μέχρι να κυκλοφορήσει κάποιο jailbreak και να έχετε την δυνατότητα να περάσετε την 4.1 χωρίς να χάσετε το ultrasn0w (unlock) ή το jailbreak σας!

Υπάρχουν πολλοί λίγοι iPhone 3G χρήστες οι οποίοι μπορουν να επαναφέρουν το baseband τους λόγο μιας διαροής σε πολύ παλιούς bootloader. θα πρέπει να γνωρίζεις ήδη αν εισαι σε αυτή την κατηγορία.