Πως να φτιάξετε Ringtones για το iPhone (Mac)

Χρησιμοποιόντας το iTunes 7.5 ή νεότερο μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας ringtones για το iPhone σας. Αυτή η μέθοδος μπορεί να μην δουλεύει στο μέλλον μετά από κάποιο firmware update αλλά για τώρα δουλεύει.

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να φτιάξετε το δικό σας ringtone και να το περάσετε στο τηλέφωνο σας.

βήμα 1
Ανοίξτε το iTunes

βήμα 2
Δείτε αν υπάρχει η κατηγορία ringtones στην Library σας. Την Library θα την βρείτε πάνω αριστερά στο παράθυρο του iTunes. Αν έχετε την κατηγορία ringtones μπορείτε να πάτε στο βήμα 4

βήμα 3
Αν δεν έχετε την κατηγορία ringtones πηγαίνετε στο μενού iTunes και μετά στα Preferences. Στην καρτέλα General μπορείτε να ενεργοποιήσετε την κατηγορία ringtones (και όποια άλλη θέλετε)

βήμα 4
Επιλέξτε ένα τραγούδι από την Library που θέλετε να χρησιμοποιήσετε σαν ringtone.

Κάντε δεξί κλίκ στο τραγούδι και πηγαίνετε στο Get Info

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πηγαίνετε στην καρτέλα Options. Τικάρετε το κουτάκι Start Time και το κουτάκι Stop Time και βάλτε τον χρόνο που θέλετε να αρχίζει και τον χρόνο που θέλετε να τελειώνει το τραγούδι. Σημείωση: Το ringtone σαν θα πρέπει να είναι κοντά στα 30 δευτερόλεπτα αλλιώς δεν θα κάνει sync με την συσκευή σας.

βήμα 5
Πατήστε το play για να δείτε αν το ringtone σας είναι ακριβώς αυτό που θέλετε. Αν δεν είναι μπορείτε να πάτε στο προηγούμενο βήμα και να το φτάξετε καλύτερα. Αφού το κάνετε όπως θέλετε κάνετε δεξί κλικ στο τραγούδι και επιλέγετε Convert Selection to AAC.

Θα παρατηρήσετε ότι ένα αντίγραφο από το τραγούδι σας εμφανίζετε στην Library. Το αντίγραφο του τραγουδιού είναι το ringtone σας.

Πριν ξεχαστείτε πηγαίνετε στο τραγούδι (το κανονικό) και ξετικάρετε το Start Time και το Stop Time για να παίζει κανονικά.

βήμα 6
Κάντε δεξί κλικ στο “κομμένο” τραγούδι (ringtone) και Show in Finder.

Αφού έχετε επιλεγμένο το ringtone στην Library σας πατήστε το delete στο πληκτρολόγιο. Ένα μήνυμα θα εμφανιστεί για να επαληθεύσει την αφαίρεση του κομματιού από την Library. Πατήστε το remove. Άλλο ένα μήνυμα θα εμφανιστεί που σας ρωτάει αν θέλετε να πετάξετε το τραγούδι στον κάδο απορριμάτων πατήστε το Keep File.

βήμα 7
Κάντε μετονομασία του αρχείου που δημιουργήσατε από .m4a σε .m4r. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να πατήσετε enter αφού έχετε επιλεγμένο το αρχείο.

βήμα 8
Αφού αλλάξετε το όνομα του αρχείου στο Desktop ανοίξτε το και θα πρέπει να παρατηρήσετε ότι βρίσκετε στην κατηγορία Ringtones στο iTunes.

βήμα 9
Συνδέστε το iPhone σας. Στο iTunes επιλέξτε το iPhone σας από την λίστα και επιλέξτε την καρτέλα ringtones.

Τικάρετε την επιλογή Sync Ringtones και επιλέξτε να κάνετε Sync όλα τα ringtones σας ή μόνο συγκεκριμένα που εσείς θέλετε.

Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπάκι Sync κάτω δεξιά για να περάσετε το καινούριο σας ringtone στο τηλέφωνο σας. Αν έχετε κάνει αλλαγές στις ρυθμίσεις στην καρτέλα ringtones θα χρειαστεί να πατήσετε πρώτα το Apply και μετά να κάνετε Sync.

βήμα 10
Για να χρησιμοποιήσετε το ringtone σας επιλέξτε Ρυθμίσεις (Settings) από το iPhone σας

μετά πηγαίνετε στο Ήχοι (Sounds)

και στο Ringtone

Μπορείτε να δείτε το καινούριο σας ringtone στην κατηγορία Custom, επιλέξτε το!