Downgrade οδηγός για 4.0.2 σε 4.0.1

Ένας χρήστης που ονομάζεται CodeBlue βρήκε μια μέθοδο που δεν έχει ακόμα επαληθευτεί αλλά σας επιτρέπει να κάνετε downgrade το iPhone σας από την 4.0.2 στην 4.0.1, μετά μπορείτε να κάνετε jailbreak να περάσετε το patch για την τρύπα του Safari. Αυτή μπορεί να είναι και η μόνη σας επιλογή αν έχετε ένα iPhone που ήρθε με την 4.0.2. Προσοχή! Τα παρακάτω βήματα δεν τα έχουμε δοκιμάσει. Έτσι κι αλλιώς δεν έχετε κάτι να χάσατε αφού είστε ήδη στην 4.0.2. Τα βήματα είναι τα εξής:

βήμα 1
Κατεβάστε το ipsw για το iOS 4.0.1

βήμα 2
Αποσυμπιέστε το αφού το μετονομάσετε σε .ipsw.zip

βήμα 3
Ανοίξτε με το Text Edit ή το Notepad (windows) το buildmanifest.plist. Ψάξτε στο κείμενο και αντικαταστήστε όπου δείτε το 8Α306 με το 8Α400. Αποθηκεύστε και κάντε το ίδιο και για το αρχείο restore.plist.

βήμα 4
Κατεβάστε το 4.0.2 και απλά ανοίξτε το με κάποιο πρόγραμμα αποσυμπίεσης (ΜΗΝ κάνετε αποσυμπίεση). Χρειαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε το αρχείο αυτό χωρίς να χαλάσει, αν είστε σε Mac OS X κάντε zip το αρχείο πάλι με το terminal με την εντολή zip όχι με κάποιο πρόγραμμα του Mac OS X.

Για αν συνεχίσετε με τα παρακάτω βήματα πρέπει να έχετε ανοίξει το αρχείο του iOS 4.0.2 στο winrar ή winzip (windows)

βήμα 5
Πάρτε όλα τα αρχεία από το 4.0.1 και μεταφέρετε τα στο 4.0.2 που έχετε ανοιχτό στο winrar ή winzip.

βήμα 6
Διαγράψτε όλα τα dmg αρχεία που έχουν 002 στο τέλος, και αφήστε μόνο αυτά που γράφουν 001.

βήμα 7
Αποθήκεύστε το αρχείο. Και αλλάξτε πάλι το όνομα του σε .ipsw αν το είχατε αλλάξει σε .ipsw.zip

βήμα 8
Αν θέλετε κάνετε αυτό το βήμα. Προσθέστε το 74.208.10.249 gs.apple.com στο hosts αρχείο του υπολογιστή σας. Αν χρειάζεστε παραπάνω βοήθεια για αυτό το βήμα αφήστε ένα σχόλιο! – Αυτό το βήμα μας βοηθάει να μην “μιλήσει” το iTunes με τον server της Apple αλλά με αυτόν του saurik.

βήμα 9
Βάλτε το iPhone σας σε DFU mode, ανοίξτε το iTunes και κάντε restore με το ipsw αρχείο που τροποποιήσαμε.

Αυτός ο οδηγός δουλεύει μόνο επειδή υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα στο 4.0, 4.0.1 και 4.0.2 firmware δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε downgrade σε 3.x.x!