H Apple πούλησε 50000 iPads σε 2 ώρες

Σύμφωμα με μια ανάλυση του Fortunes και από επενδυτές του AAPL board φαίνεται ότι περίπου 50,000 iPad προ-παραγγέλθηκαν στις πρώτες δύο ώρες από την έναρξη της διαθεσιμότητας τους εχτές το μεσημέρι.

Φυσικά, πρόκειται απλώς για μια εκτίμηση καθώς δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε το ακριβές ποσοστό που αντιπροσωπεύει το iPad σε αυτές τις παραγγελίες αλλά αν αναλογιστούμε ότι εκείνες οι δύο ώρες ήταν αυτές αμέσως μετά την έναρξη των προ-παραγγελιών για το iPad μπορούμε να καταλάβουμε αρκετά πράγματα.

Συνήθως, το Apple Store δέχεται καθημερινά περίπου 15,000 παραγγελίες για όλα τα προϊόντα τηςApple ενώ ο παραπάνω αριθμός δεν αντικατοπτρίζει τον αριθμό των συσκευών που παραγγέλθηκαν αλλά απλώς τον αριθμό των παραγγελιών. Αυτό σε συνδιασμό με το γεγονός ότι η Apple επιτρέπει το πολύ δύο iPad σε κάθε παραγγελία καθιστά τον αριθμό 50,000 περισσότερο αληθοφανές.

Εάν όντως αληθεύει αυτός ο αριθμός σημαίνει πολύ μεγάλη ζήτηση για το iPad, τουλάχιστον για τους πρώτους αγοραστές και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν αυτή η τάση θα συνεχιστεί και μετά την επίσημη κυκλοφορία της συσκευής στις 3 Απρίλη στις ΗΠΑ και λίγο αργότερα στην παγκόσμια αγορά.

Mάλιστα, η ζήτηση φαίνεται να είναι τόσο μεγάλη που υπάρχουν ήδη προβλήματα στις κρατήσεις των συσκευών, όπως αναφέρουν διάφοροι καταναλωτές που όταν προσπάθησαν να αλλάξουν την παραγγελία τους σε “in-store pickup” ενημερώθηκαν ότι κάτι τέτοιο ίσως να μην είναι δυνατόν εξαιτίας του μεγάλου φόρτου που δέχτηκε η Apple από τις παραγγελίες.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο από τη σημερινή μέρα είναι το γεγονός ότι εάν υποθέσουμε ότι όλες οι παραγγελίες σήμερα έγιναν για το χαμηλότερου κόστους iPad, δηλαδή αυτό των $499, κάτι που δεν ισχύει σίγουρα, και συνεκτιμώντας την ανάλυση του iSuppli για το κόστος κατασκευής του iPadφτάνουμε στο -αυθαίρετο- συμπέρασμα ότι η Apple μέσα σε δύο ώρες έβγαλε τουλάχιστον $13.5 εκατομμύρια έσοδα.

Via

iPhonehellas.gr