Steve Jobs talked at Radio Cupertino about iPad allegations and failure to update the iPhone OS

Εδώ και δύο μέρες άρχισε να κυκλοφορεί στο Cupertino μία σειρά από περίεργες φήμες σχετικά με την Apple και το iPad. Λέγεται ότι η συσκευή έχει ολοκληρωθεί μέσα σε μόλις 5 μήνες, για μια απλή στρατηγική μάρκετινγκ. Το νέο chip είναι ακόμη υπό δοκιμή από την Apple, και όλα τα αποτελέσματα από τις δοκιμές και τις εμπειρίες των χρηστών θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για ένα καλύτερο iPhone 4G.

Σήμερα, ωστόσο, στο Radio Cupertino, ο Steve Jobs ο ίδιος αμφισβήτησε αυτές τις φήμες, δηλώνοντας:

Πρέπει να αποσαφηνιστεί η κατάσταση, επειδή βλάπτει την εικόνα της Apple στον κόσμο. Δεν είναι αλήθεια ότι έχουμε αναπτύξει αυτό το προϊόν σε μόλις 5 μήνες, αλλά αντιθέτως επιταχύνθηκε ένα έργο που ξεκίνησε εδώ και καιρό και συνεχιζόταν με πολύ αργούς ρυθμούς. Κι αυτό οφειλόταν στο ότι είχαμε αβεβαιότητες σχετικά με την μορφή που θα δίναμε στο iPad, ενώ ξέραμε ότι η αγορά ήταν έτοιμη για ένα τέτοιο προϊόν. Γρήγορα διαπίστωσα ότι ήταν καιρός να το κατασκευάσουμε. Γι’ αυτό ζήτησα να αυξηθεί η ταχύτητα με αυτά που είχαμε ήδη (Apple CPU) και να αξιοποιήσουμε όλα τα “καλά” που έχουμε κάνει μέχρι τώρα, δημιουργώντας μια συσκευή παρόμοια από τη σκοπιά του λειτουργικού συστήματος, η οποία όμως θα κάνει σίγουρα τη διαφορά. Όποιος άδικα μας κατηγορεί ότι δεν προσέχουμε στις ανάγκες των καταναλωτών που ψέματα, εμείς απαντούμε με το iPad.

Πολλοί δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι είναι το iPad και όταν τελικά θα είναι έτοιμο προς πώληση, όλοι οι επικριτές θα αλλάξουν σίγουρα γνώμη. Ένα λάθος που δεν κάναμε, αν μπορώ να το ονομάσω λάθος, ήταν να ανακοινώσουμε ένα προϊόν το οποίο θα είναι άμεσα διαθέσιμο για αγορά, δεδομένου ότι έτσι γίνεται συνήθως. Και αυτό οδηγεί σε κερδοσκοπία.

Σε αυτό το σημείο ρωτήθηκε: Πώς και δεν υπήρξε μια ενημέρωση για το iPhone OS; Και ο Steve απάντησε ως εξής:

Προϊόντα όπως το iPhone δεν χρειάζονται τίποτε άλλο, όπως αποδεικνύεται από τα εκατομμύρια των πωλήσεων που γίνονται. Έχουμε το καλύτερο τηλέφωνο της αγοράς στα χέρια μας και μπορούμε να αποφασίσουμε πότε θα δώσει ένα “λίφτινγκ”. Ακούγοντας τις απαιτήσεις των καταναλωτών είναι ωραίο, διότι σημαίνει ότι ενδιαφέρονται πολύ και χρησιμοποιούν το προϊόν. Σίγουρα θα υπάρξει μικρή βελτίωση στη συνέχεια.

via iPhonehellas