Οδηγός: Πώς να κάνετε Jailbreak το iOS 3.1.2 (Mac)

Ο @Geohot μόλις διέθεσε το blacra1n για Mac, το εργαλείο που επιτρέπει να κάνετε jailbreak όλων των συσκευών. Η μέθοδος του Geohot καταφέρνει να ξεμπλοκάρει απευθείας τα firmware που είναι εγκατεστημένα στη συσκευή και επομένως δε χρειάζεται διμηουργία custom firmware, αντίθεση με το PwnageTool. Στη συνέχεια θα βρείτε τον πρώτο ελληνικό οδηγό για να μπορέσετε να κάνετε το jailbreak του δικού σας iPhone/iPod touch.

Συμβατότητα: Το blackra1n καταφέρνει να κάνει το jailbreak και την ενεργοποίηση όλων των συσκευών Apple αλλά εμείς σας προτείνουμε να το χρησιμοποιήσετε  μόνο στα iPhone 3G ελλάδας (και ιταλίας φυσικά), iPhone 3GS ελλάδας (και ιταλίας φυσικά), iPod touch 1gen, iPod touch 2gen.

blackra1n-for-mac

Προυποθέσεις:

Κατεβάστε το blackra1n απευθίας από το επίσημο site για Mac (click στο μηλαράκι στο κάτω μέρος της σελίδας)

Το blackra1n ξεκλειδώνει αμέσως το firmware που είναι σε χρήση στη συσκευή οπότε είναι απαραίτητο να έχετε εγκαταστήσει το original 3.1.2 firmware από την Apple πριν συνεχίσετε με τον οδηγό. Αν είστε σε ένα προηγούμενο firmware, τότε κατεβάστε το 3.12. κάντε update (ή restore) στο iPhone/iPod σας και μετά συνεχίστε.

Συνδέστε την συσκευή σας στο computer με USB (αναμένη) και κλείστε το iTunes (και το iTunes helper).

Οδηγός

1. Κάντε στο blackra1n διπλό κλικ για να ξεκινήσει η εφαρμογή. Θα εμφανιστεί ένα παραθυράκι με ένα κουμπί που θα γράφει “Make it ra1n”

black1

2. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπάκι, και θα δείτε να γράφει entering recovery.. το blackra1n εκκινεί μια διαδικασία εκείνη την στιγμή τελείως αυτοματοποιημένη που θα βάλει το iPhone/iPod σε recovery mode και θα εφαρμόσει επιτυχώς το jailbreak όπως και θα περάσει το blackra1n στη συσκευή.

black23. Στο iPhone θα εμφανιστεί η εικόνα του GeoHot στην οθόνη.

20470-1

4. Το jailbreak ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Περιμένετε τα απαραίτητα 20 δευτερόλεπτα για να γίνει η επανεκκίνηση του τηλεφώνου και όταν θα είστε στο SpringBoard δεν πρέπει να κάνετε κάτι άλλο παρά να εκκινήσετε το blackra1n μέσω της εικόνας εκεί, και να κατεβάσετε το Cydia.

black3

Στο iPhone τώρα αφού κάνει reboot θα είναι jailbroken και θα δείτε το icon του blackra1n στο SpringBoard σας. Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι με το internet και πατήστε για να τρέξει η εφαρμογή.

Διαλέξτε τον Installer που θέλετε και μετά πατήστε το Install στο κουμπάκι δεξιά πάνω στην οθόνη.

20472

20473

Το blackra1n θα αρχίσει να κατεβάζει το πακέτο που έχετε επιλέξει.

20474

20475

Αφού ολοκληρωθεί το blackra1n θα κάνει respring το SpringBoard σας.

Μόλις δείτε ότι όλα δουλεύουν σωστά μπορείτε να πετάξετε το blackra1n από την συσκευή σας.

20478

20477

Τέλος! Μπορείτε να απολαύσετε την συσκευή σας που έχει ανανεωθεί, και είναι jailbroken, με την τελευταία διαθέσιμη έκδοση του firmware και το Cydia. Όλη η διαδικασία, μετρώντας και τον χρόνο που χρειάζεται για την επανεκκίνηση τις συσκευής, διαρκεί μόνο 30 δευτερόλεπτα!

Restore from Backup – Set up as a new iPhone

Σας προτείνουμε να μην κάνετε επαναφορά Backup  (παλιού firmware 2.x.x ή 1.x.x). Ένα μεγάλο update του firmware προκαλεί μεγάλες αλλαγές που συνήθως ένα backup μπορεί να του κάνει μετατροπές, βάζοντας σε κίνδυνο τι σωστή λειτουργία της συσκευής. Σας προτείνουμε να ρυθμίζετε πάντα το τηλέφωνο σας σαν καινούρια συσκευή (Setup a new iPhone) το πολύ να κάνετε χειροκίνητο backup (μέσω SSH) μόνο των SMS, αφού για τα υπόλοιπα όπως τηλεφωνικό κατάλογο, τα mails, τα bookmarks, τα notes, τις εφαρμογές, τη μουσική και τις φωτογραφίες σας μπορείτε απλά να κάνετε sync με το iTunes. Για τις εφαρμογές Cydia ξαναπερνάτε μόνο αυτές που είναι απαραίτητες!

Προτείνουμε τις παρακάτω

  • Hood σε iPhone – iPhone 3G & SBSettings σε iPhone 3GS (για την γρήγορη πρόσβαση σε services όπως wifi, bluetooth κτλ)
  • Cycorder σε iPhone – iPhone 3G (για να μπορείτε να γράφετε videos)
  • Installous για να μπορείτε να βρίσκετε και να δοκιμάζετε σπασμένες εφαρμογές πριν προβείτε στην αγορά τους


Ένα μεγάλο ευχαριστώ πηγαίνει στον Geohot που κατάφερε αυτό το jailbreak.

*Μερικές εικόνες είναι από το iClarified!