New Image Capture.app on Snow Leopard

Καινούρια έκδοση της εφαρμογής Image Capture με το Snow Leopard

Για εσάς που δεν χρησιμοποιήτε πολύ το iPhoto υπάρχει άλλος τρόπος για να τραβίξετε τις φωτογραφίες σας και video και σας τον προσφέρει η ίδια η Apple. Η εφαρμογή ονομάζεται Image Capture και μπορείτε να την βρείτε στην εγκατάσταση του Snow Leopard μέσα στον φάκελο Applications.

imagcapt

Η χρήση της είναι απλή, απλά κάνετε drag n drop ένα αρχείο απο το παράθυρο του Image Capture στο Desktop σας ή σε έναν φάκελο της επιλογής σας. Μπορείτε να διαλέξετε να δείτε τα αρχεία σας είτε σαν εικονίδια (όπως στην παραπάνω εικόνα) είτε σαν λίστα, ακόμα μπορείτε να διαγράψετε τα αρχεία της επιλογής σας με το κουμπάκι delete.

Τα κουμπιά import και import all χρησιμοποιούνται για να μπορέσετε να περάσετε πολλές φωτογραφίες εύκολα και γρήγορα σε κάποιο φάκελο. Οι δυνατότητες του Image Capture δεν σταματούν εδώ όμως, μπορείτε να δείτε ακόμα και σε ένα απλό κινητό τηλέφωνο τις φωτογραφίες που έχουν τραβιχτεί με την κάμερα του μόνο που θα πρέπει να το κάνετε  Setup as bluetooth device την πρώτη φορά μόνο.

Και ένας τελευταίος αυτοματισμός, μπορείτε να τον δείτε στην εικόνα κάτω αριστερά στο παράθυρο. Connecting this iPhone opens δηλάδη όταν συνδέσουμε το τάδε iPhone μπορεί να ανοίγει αυτόματα το Image Capture και να κάνει κάτι από τα παρακάτω…

imagcapt2Μπορούμε δηλαδή εμείς απλά να συνδέσουμε το iPhone στο Mac μας και το Image Capture να αναλάβει να κάνει τα υπόλοιπα! Φυσικά υπάρχει και το μυστήριο του iTunes 9 που οι φήμες λένε ότι θα είναι iPhone friendly όσο καλύτερα γίνεται! Ίδωμεν κοντά είναι πια η Τετάρτη!