QuickPic, wirelessly transfer photos from your iPhone

quickpic

Μέχρι η Apple να αποφασίσει να μας δώσει τη δυνατότητα να μεταφέρουμε ασύρματα τις φωτογραφίες μας από το iPhone στον υπολογιστή μας ή σε άλλο iPhone (ιδέα: μέσω Bluetooth μήπως;), το QuickPic μας λύνει μια πραγματική ανάγκη:

Ανοίξτε την εφαρμογή, διαλέξτε μια φωτογραφία από το Camera Roll του iPhone ή τραβήξτε μια καινούργια & ανοίξτε τον αγαπημένο σας browser στον υπολογιστή σας, πλοηγηθείτε στην σελίδα που σας λέει και κατεβάστε την φωτογραφίαασύρματα στον υπολογιστή σας. Φυσικά, απαιτείται η συνύπαρξη των δύο συσκευών στο ίδιο wifi δίκτυο για να γίνει η δουλειά. Το καλό είναι ότι η εφαρμογή υποστηρίζει Bonjour για να μη γράφετε συνέχεια νουμεράκια IP στον browser σας και μάλιστα κτυπάει στην ίδια πόρτα με το απίστευτο AirSharing Pro (δηλαδή 8080) – ένα bookmark λιγότερο για τους χρήστες και των δύο εφαρμογών δηλαδή. Η φωτογραφία κατεβαίνει σε full ανάλυση και με το σωστό orientation.

Σ’ όσους η χρησιμότητα μιας τέτοιου είδους εφαρμογής φαντάζει βασική, υπάρχει και το πασπαρτού μεταφοράς αρχείων που λέγεται ezShare, για το οποίο θα αναφερθώ σε μελλοντική δημοσίευση. Άσχημο πράγμα να πληρώνεις για πράγματα που θα έπρεπε ούτως ή άλλως να υποστηρίζονται εγγενώς από το λειτουργικό του iPhone, αλλά…

Η εφαρμογή πραγματοποιεί όσα υπόσχεται, είναι διαθέσιμη στο AppStore και ζητάει1,59 Ευρώ. Σπεύσατε όσοι/ες εκνευρίζεστε με τη συνεχόμενη χρήση καλωδίων. Εύχομαι μελλοντική αναβάθμιση της εφαρμογής να επιτρέψει την ασύρματη διαμεταγώγηση φωτογραφιών και από iPhone σε iPhone (ή iPod touch), καθώς και δυνατότητα για μεταφορά πολλών φωτογραφιών ταυτόχρονα. Όπως πάντα: όσο ζω ελπίζω.

via GoMac.gr