Διευρύνεται η συνεργασία της T-Mobile με την Cosmote

«Πρώτα θα σταματήσω να τρώω βραδινό και μετά θα κόψω το κινητό μου». Με αυτή τη φράση ο κ. Χαμίντ Ακαβαν, διευθύνων σύμβουλος της T-Mobile International και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ, απάντησε στην ερώτηση του ΕΤ για το κατά πόσο η κρίση έχει επηρεάσει τον όμιλο της Deutsche Telekom και γενικότερα τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας.

Ο κ. Ακαβαν επισήμανε ότι «δεν μπορούμε να πούμε πως η οικονομική κρίση δεν μας επηρεάζει, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι». Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, «το κινητό αντιστοιχεί μόνο στο 3% του προϋπολογισμού των καταναλωτών» και είναι δείγμα ποιότητας ζωής. Χαριτολογώντας μάλιστα δεν δίστασε να προτείνει στους συνδρομητές -προκειμένου να αποδείξει την αναγκαιότητα της επικοινωνίας- να δοκιμάσουν να αντέξουν χωρίς κινητό για ένα μήνα.

Ο κ. Ακαβαν εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τον ΟΤΕ και την Cosmote, μιλώντας για «εξαιρετική συνεργασία», η οποία έχει δρόμο ακόμα. «Δουλεύουμε στενά για να αλληλομεταφέρουμε τεχνογνωσία» και συμπλήρωσε ότι «οι άνθρωποι της Cosmote έχουν καταπληκτικές ιδέες τις οποίες εξετάζουμε».

Κατά την παρουσίαση της στρατηγικής της στο παγκόσμιο συνέδριο κινητής τηλεφωνίας GSMA World Congress, η T-Mobile ανέλυσε μια σειρά νέων υπηρεσιών και συσκευών, οι οποίες θα έρθουν και στην Ελλάδα. Ενα από τα πρώτα βήματα είναι η διάθεση, πιθανότατα μέσα στον επόμενο μήνα, του iPhone και από την Cosmote (το προωθεί ήδη η Vodafone στην εγχώρια αγορά).

Η μετονομασία των θυγατρικών της Cosmote στα Βαλκάνια μετατίθεται για το μέλλον, μια που -σύμφωνα με τον κ. Ακαβαν- η συνεργασία βρίσκεται στην αρχή και υπάρχουν πολλά πράγματα να γίνουν πρώτα.

Σχετικά με την περαιτέρω επέκταση της DT, ο ίδιος τόνισε ότι η συμμαχία με τον όμιλο ΟΤΕ έγινε με γνώμονα τις συνέργειες και την προσθήκη υπεραξίας στην εταιρία και τους μετόχους της και η οποιαδήποτε μελλοντική εξαγορά θα πρέπει να πληροί αυτές τις προϋποθέσεις.

πηγή: Ελεύθερος τύπος