Σχετικά με τις φήμες για το iPhone με οθόνη 4.6 ίντσες

Εδώ και λίγες μέρες και μετά από μία αναφορά της Reuters υπάρχουν διάφορα blog που αναφέρουν ότι η Apple πρόκειται να βάλει οθόνη 4.6″ στο επόμενο iPhone. Η αναφορά μιλάει για το νέο iPhone της Apple το οποίο πρόκειται να έχει μεγαλύτερη και πιο καθαρή Retina Display και  η συσκευή πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο.

Η αναφορά έρχεται από την εφημερίδα Maeil Business της Νότιας Κορέας μετά από αυτό οι βασικοί προμηθευτές της Apple, η LG Display και η Samsung Electronics αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Η Samsung που είναι μέχρι στιγμή ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της Apple στα smartphones ήδη χρησιμοποιεί 4.6″ OLED οθόνη για το Galaxy S II.

Αν δούμε την Apple μπορούμε να πούμε ότι δύσκολα αλλάζει σχεδιασμό όταν κάτι είναι αρκετά σωστό και πλήρως λειτουργικό. Ο John Gruber μιλάει σχετικά με αυτές τις φήμες στο site του και αναφέρει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που δεν είναι άλλο από αυτό της Retina Display. Αν πρόκειται η Apple να χρησιμοποιήσει μεγαλύτερες οθόνες για τα μελλοντικά iPhone θα χρειαστεί πολύ περισσότερα pixel από αυτά που υπάρχουν στην οθόνη του iPhone 4 και 4S με ανάλυση 960 x 460. Ενώ αν αυξήσουν το μέγεθος και κρατήσουν τα ίδια pixels η ποιότητα δεν θα είναι η ίδια και κάτι τέτοια δεν πρόκειται να συμβεί και μάλιστα κάτι τέτοιο θα απαιτήσει τους developers να ξαναφτιάξουν τα γραφικά για τις εφαρμογές τους με το νέο μέγεθος.

Ίσως όμως τελικά, τώρα που ο Steve Jobs δεν είναι παρών στην Apple ο νέος CEO να πιστεύει ότι το iPhone χρειάζεται μια μεγαλύτερη οθόνη, αυτό που βλέπουμε εμείς είναι ότι μπορεί να συμβεί αλλά μπορεί και όχι. Στην περίπτωση που συμβεί η οθόνη θα είναι λίγο μεγαλύτερη και το iPhone δεν θα αλλάξει μέγεθος κάτι που απορρίπτει το teardrop concept για το iPhone 5 (ή iPhone 5ης γενιάς) και κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο για να αυξηθεί ο χώρος δεξιά και αριστερά και κάτω αν τελικά αφαιρεθεί το Home button. Είναι κάπως παράξενο που δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς πως πρόκειται να είναι νέο design που θα επιλέξει η Apple για το iPhone. Αν δεν συμβεί σίγουρα θα βρει κάτι νέο να προσθέσει στην οθόνη χωρίς να αλλάξει το μέγεθος της συσκευής.

 

One thought on “Σχετικά με τις φήμες για το iPhone με οθόνη 4.6 ίντσες

Comments are closed.