Η Apple πρόσθεσε εξελιγμένο σύστημα αφής στο νέο iPad;

Σύμφωνα με αναφορά του Pocket-lint υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Apple να πρόσθεσε στο νέο iPad ένα εξελιγμένο σύστημα αφής το οποίο δίνει έναν εντελώς νέο αισθητήρα στη συσκευή.

Αντίθετα από την παραδοσιακή απτική ανάδραση που δημιουργεί την αίσθηση της φυσικής επαφής με ένα μικρό ηλεκτρικό ερέθισμα, δημιουργώντας παλμούς που ωθούν πίσω από το δάχτυλο μας, η λύση της Apple φέρεται σαν να βάζει ένα ηλεκτρικό παλμό πίσω από κάθε pixel.

Αυτό στη θεωρεία σημαίνει ότι έχουμε μία retina οθόνη 2048×1536 με υποστήριξη κειμένου υφής. Κάτι τέτοιο θα έλυνε αρκετά προβλήματα όρασης και ακοής αλλά και θα έφερνε τα παιχνίδια σε μια νέα διάσταση.

Η Φιλανδική εταιρία Senseg που δημιούργησε την τεχνολογία E-Sense αναφέρει ότι δεν πρόκειται να μιλήσει σχετικά με αυτή την τεχνολογία αν δεν τελειώσει πρώτα το event της Apple κάτι που είπε και ο τεχνικός διευθυντής marketing στην The Guardian χθες.

Μπορείτε να καταλάβετε ακόμα καλύτερα τι είναι η τεχνολογία εξελιγμένης αφής (advanced haptic display technology) με το video που ακολουθεί. [9to5Mac]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5X-9-57qG9Y[/youtube]