Η Apple κέρδισε μια σημαντική νίκη ενάντια στη Motorola

Η Apple κέρδισε μια αρκετά σημαντική νίκη στη Γερμανία η οποία αποτρέπει την Motorola από το να απαγορεύσει το iPhone και το iPad εξαιτίας της κατάχρησης της FRAND (Fair, Reasonable, And Non-Discriminatory) των όρων αδειοδότησης πατεντών, όπως επίσης και την προσφορά της προστασίας της Apple για μια τέτοια κατάχρηση.

Όπως αναφέρει και η Bloomberg, κατά την τρέχουσα κατάσταση της διαδικασίας θα πρέπει να θεωρηθεί ότι η Motorola θα παραβίαζε την κινητικότητα των καθηκόντων στα πλαίσια των αντιμονοπωλιακών κανόνων αν συνέχιζε να απαιτεί από την Apple να σταματήσει τις πωλήσεις.

Οι πατέντες FRAND καλύπτουν τεχνολογίες που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία διαφόρων προτύπων και αναμένεται να αδειοδοτηθούν σύμφωνα με τους όρους ώστε να είναι δίκαιες εύλογες και χωρίς διακρίσεις.

FRAND διπλώματα ευρεσιτεχνίας καλύπτουν τις τεχνολογίες που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του σίγουρα χρησιμοποιείται ευρέως πρότυπα, και αναμένεται να λάβει άδεια σε κάθε ενδιαφερόμενο σύμφωνα με τους όρους που είναι δίκαιες, εύλογες και χωρίς διακρίσεις (FRAND).

Πολλές από τις πατέντες για τις οποίες η Motorola μηνύει την Apple βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία, με την Apple να υποστηρίζει ότι η Motorola αρνείται τις άδειες για αυτές τις πατέντες για εύλογους όρους, ή και καθόλου σε ορισμένες περιπτώσεις. Η Ευρωπαϊκή ένωση εξετάζει τώρα την Samsung για πιθανή κατάχρηση πατεντών FRAND όπως και γενικότερα το όλο θέμα. Φυσικά μια τέτοια ερεύνα θα μπορούσε να επικεντρωθεί και στη Motorola στο μέλλον. [iMore]