Οδηγός Tethered Jailbreak για iOS 4.3.2 με PwnageTool

Τα παιδιά του site RedmondPie δημιούργησαν ένα καινούριο bundle για tethered jailbreak στο iOS 4.3.2 για το iPhone 4. Η διαδικασία είναι για χρήστες οι οποίοι γνωρίζουν κάποια επιπλέον πράγματα στο jailbreak, όπως την δημιουργία ramdisk. Στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε τον ολοκληρωμένο οδηγό.

Το jailbreak για το ios 4.3.2 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα επίσημα από κάποια DevTeam έτσι ο οδηγός θα είναι λίγο πιο δύσκολος απ’ ότι συνήθως. Αν δεν έχετε κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στο jailbreak είναι καλύτερα να περιμένετε για το επίσημο jailbreak και τον αναλυτικό οδηγό μας.

Απαιτήσεις

 

Οδηγίες

Κατεβάζουμε το PwnageTool και το bundle από τα links πιο πάνω. Κάνουμε αποσυμπίεση το αρχείο zip και ρίχνουμε το bundle στο desktop, μαζί με το PwnageTool.

Στη συνέχεια όπως θα δούμε και στο παρακάτω video κάνουμε δεξί κλικ στο PwnageTool και επιλέγουμε Show Package Contents και πηγαίνουμε μέσα στον φάκελο Contents > Resources > FirmwareBundles και ρίχνουμε μέσα το bundle που αφήσαμε πριν στο desktop.

[youtube]http:/www.youtube.com/watch?v=1WBp5O6EFmM[/youtube]

PwnageTool

1. Κλείνουμε όλα τα παράθυρα και ανοίγουμε το PwnageTool. Στο μήνυμα που εμφανίζεται πατάμε OK και στο παράθυρο επιλέγουμε το iPhone και expert mode.

Screen shot 2011 02 16 at 4 00 24 π μ 600x535

2. Ψάχνουμε το iOS 4.3.2 ipsw για το iPhone 4 που αποθηκεύσαμε στο desktop

3. Πηγαίνουμε στο general και χωρίς να πειράξουμε κάτι πατάμε στο μπλέ βελάκι και μετά στο Build, επιλέγουμε να αποθηκευτεί στο desktop και μόλις μας ζητηθεί δίνουμε τον κωδικό μας.

4. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που ρωτάει αν έχουμε ξανακάνει jailbreak με το PwnageTool ή το redsn0w. Σε αυτή την περίπτωση πάντα πατάμε Yes.

5. Βάζουμε το iPhone μας σε DFU mode. Για να το κάνουμε αυτό ακουλουθούμε τις οδηγίες στο πρόγραμμα που δείχνουν:

  • κρατάμε πατημένα τα Home + Power για 10 δευτερόλεπτα
  • αφήνουμε το Power και συνεχίζουμε να πατάμε το home για άλλα 10 δευτερόλεπτα

6. Αφού καταφέρουμε να βάλουμε την συσκευή μας σε DFU mode ανοίγουν το iTunes και με κρατημένο το ALT/Option κάνουμε click στο restore και επιλέγουμε το firmware που δημιουργήσαμε προηγουμένως.

 

Εκκίνηση tethered

1. Κατεβάζουμε το Tetherboot και φτιάχνουμε ένα φάκελο στο desktop που ονομάζεται tetherboot και αντιγράφουμε όλα τα αρχεία που θα δούμε στην συνέχεια σε αυτόν. Θα χρειαστούμε αρχικά δύο αρχεία από το custom ipsw που δημιουργήσαμε με το PwnageTool.

2. Για να τα βρούμε αυτά θα πρέπει να μετονομάσουμε το firmware από .ipsw σε .zip και να το κάνουμε αποσυμπίεση. Στον φάκελο θα βρούμε μερικά αρχεία, θα χρειαστούμε το kernelcache.release.n90 και το iBSS.n90ap.RELEASE.dfu που βρίσκεται μέσα στο /Firmware/dfu. Και τα δύο αυτά τα αρχεία θα πρέπει να τα βάλουμε στο φάκελο tetheredboot που δημιουργήσαμε πριν.

3. Συνδέουμε το iPhone μας στον υπολογιστή και το κλείνουμε (σβήσιμο)

4. Ανοίγουμε το Terminal και γράφουμε sudo -s

/Users/myname/Desktop/tetheredboot/tetheredboot

/Users/myname/Desktop/tetheredboot/iBSS.n90ap.RELEASE.dfu

/Users/myname/Desktop/tetheredboot/kernelcache.release.n90

Αν αυτά δεν δουλέψουν, δοκιμάζουμε tetheredboot -i ibss -k kernel αντί για tethered ibss kernel

/Users/myname/Desktop/tetheredboot/tetheredboot -i

/Users/myname/Desktop/tetheredboot/iBSS.n90ap.RELEASE.dfu -k

/Users/myname/Desktop/tetheredboot/kernelcache.release.n90

Προφανώς θα πρέπει να αντικαταστήσουμε το myname με το όνομα του χρήστη μας στο Mac. Ένας πιο εύκολος τρόπος είναι, αντί να γράψουμε το μονοπάτι για το κάθε αρχείο να τα κάνουμε drag n drop μέσα στο παράθυρο του terminal ένα-ένα.

Το τελευταίο βήμα είναι αυτό που χρειάζεται κάθε φορά για να εκκινήσουμε την συσκευή μας αν αυτή σβήσει από μπαταρία ή οτιδήποτε άλλο.

[RedmondPie]