Το επόμενο iPhone θα φορτίζει με ηλιακή ενέργεια;

Σίγουρα πολλοί θα ήθελαν η μπαταρία του iPhone να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Αλλά τι θα λέγατε αν η μπαταρία του iPhone 5 μπορούσε να φορτιστεί με ηλιακή ενέργεια;

Τον Ιούνιο η Apple δήλωσε μια καινούρια πατέντα στην όποια μπορούμε να δούμε μια συσκευή που στην επιφάνεια της βρίσκονται κρυμμένες ηλιακές κυψέλες, αλλά τώρα υπάρχουν και κάποιες καινούριες φήμες.

Είναι πολύ πιθανό στο μέλλον η οθόνη του iPhone μας να μπορεί να εκμεταλευτεί την ηλιακή ενέργεια για να φορτίζει την συσκευή. Αυτό το panel υπάρχει ήδη και έχει κατασκευαστεί από μία Γαλλική εταιρία. Η οθόνη είναι εξοπλισμένη από ένα στρώμα ευαίσθητο στο φως και με πάχος 100 microns και την δυνατότητα να φορτίσει το iPhone μέσα σε έξι ώρες. Οι δημιουργοί προστατευτικών φιλμ οθόνης σχεδιάζουν να συνεργαστούν με την Gorilla Glass (κατασκευαστές οθονών για το iPhone) έτσι ώστε να μπορέσουν να ενσωματώσουν αυτή την οθόνη στο καινούριο iPhone.

Μια πολύ καλή ιδέα που θα βοηθήσει πάρα πολύ όλους αυτούς που χρησιμοποιούν το iPhone τους όλη την ημέρα και ψάχνουν συνεχώς τρόπο για να το φορτίσουν.

[Cult of Mac]