iPhone 5 με μεταλλική πλάτη και μεγαλύτερη οθόνη

Καινούριες φήμες εμφανίστηκαν σχετικά με το iPhone 5 και αυτή την φορά είναι μέσα από την Foxconn, στις οποίες αναφέρεται ότι το iPhone επόμενης γενιάς θα έχει μεταλλική πλάτη, μεγαλύτερη οθόνη και το ίδιο σχήμα με αυτό του iPhone 4.

Μια έγκυρη πηγή από την Foxconn ενημερώνει το γνωστό blog 9to5Mac με πληροφορίες σχετικά με το iPhone πέμπτης γενιάς. Οι περισσότερες πληροφορίες είναι πράγματα που έχουμε ήδη ακούσει στο παρελθόν αλλά υπάρχουν και μερικές καινούριες πληροφορίες. Η πιο σημαντική από όλες είναι ότι το iPhone 5 έχει ήδη εμφανιστεί μέσα στην Foxconn και πολύ γρήγορα θα αρχίσει η μαζική παραγωγή του. Από θέμα σχεδιασμού το iPhone 5 θα μοιάζει πάρα πολύ με το iPhone 4 με δύο πολύ σημαντικές αλλαγές όμως, τα υλικά κατασκευής του και το μέγεθος της οθόνης.

Το iPhone επόμενης γενιάς θα έχει ίδιο σχήμα με το iPhone 4 αλλά η Apple αποφάσισε ότι το μαύρο γυαλί δεν είναι και πολύ καλό οπότε γυρίζει σε ένα υλικό που θα θυμίζει το iPhone του 2007 (1ης γενιάς). Παρόλα αυτά διάφορες αναφορές ισχυρίζονται ότι το iPhone 5  θα έχει μια μεταλλική κυρτή επιφάνεια για πλάτη, ενώ οι πηγές των παιδιών του 9to5Mac πιστεύουν πως θα έχει μια επίπεδη μεταλλική πλάτη. Ακόμα δεν γνωρίζουμε από τι υλικά θα είναι φτιαγμένο το μέταλλο που θα χρησιμοποιηθεί. Πολύ πιθανόν να είναι το liquid metal που πολλές φορές έχουμε ακούσει για αυτό σε πατέντες της Apple στο παρελθόν. Η αλλαγή της πλάτης από γυαλί σε αλουμίνιο θα διορθώσει λογικά το πρόβλημα που πολλοί αναφέρουν εδώ και μήνες με την κεραία.

Η επόμενη μεγάλη αλλαγή του όπως αναφέραμε και πιο πάνω θα είναι η οθόνη που όπως ακούγεται θα είναι μεγαλύτερη. Σε αυτή την περίπτωση η πηγή δεν δίνει πληροφορίες για το πιο ακριβώς θα είναι το μέγεθος της. Όλα αυτά όμως θα αρχίσουν σιγά σιγά να βγαίνουν στην επιφάνεια λίγο πριν την παρουσίαση του iPhone 5 τον Ιούνιο.

Τα παραπάνω είναι φήμες και δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την Apple ακόμα για το iPhone 5. Αυτό που έρχεται πολύ σύντομα (δεν γνωρίζουμε για Ελλάδα ακόμα) είναι το λευκό iPhone 4.

[9to5Mac]