Τι γνωρίζουμε για το iPhone 6 μέχρι τώρα; (Video)

Πριν από κάθε κυκλοφορία iPhone, επικρατεί ένας πανικός με τις φήμες για το iPhone X. Σε αυτό το post, θα σας παρουσιάσω τι ξέρουμε μέχρι σήμερα για το iPhone 6, όπως περιμένουμε να το ονομάσει η Apple.

Μόνο 5 μήνες έχουν μείνει μέχρι την υποτιθέμενη κυκλοφορία του iPhone 6 και οι φήμες όπως πάντα αρχίζουν να γίνονται περισσότερες. Όποιος έχει διαβάσει φήμες και από προηγούμενες κυκλοφορίες iPhone, ξέρει ότι το 50% από αυτά που ακούγονται είναι απλά φήμες και το άλλο 50% δεν ισχύει ακριβώς! Ωστόσο, με τις πληροφορίες που μας δίνονται, μπορούμε να φέρουμε στο μυαλό μας το πως περίπου θα είναι το iPhone 6.

Μέγεθος οθόνης

iPhone-display

Το μέγεθος της οθόνης στα iPhone πάντα είναι το μεγαλύτερο θέμα που βρίσκουν ως ελάττωμα οι χρήστες. Πιστεύοντας πως η Apple θα συνεχίσει να ακολουθεί την τακτική της χρήσης με το ένα χέρι, κάτι που τα περισσότερα smartphone δεν έχουν σήμερα, η οθόνη θα έχει μέγεθος 4.7 ίντσες*. Επίσης ακούγεται ότι η οθόνη ίσως είναι χωρίς bezel. Τέλος, η ανάλυση της οθόνης φαίνεται ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

  • Φήμες υπάρχουν επίσης και για μια οθόνη 5.5 ιντσών αλλά φαίνεται ότι θα καθυστερήσει αρκετά!

Αλλαγή θέσης Power Button

Αν όντως, το μέγεθος της οθόνης μεγαλώσει, τότε το Power Button πρέπει να αλλάξει θέση για να ισχύει η χρήση με το ένα χέρι. Άρα, όπως βλέπουμε και στην παραπάνω φωτογραφία, το power button θα έρθει στο πλάι όπως και σε άλλα Smartphone. Επίσης στη φωτογραφία βλέπουμε τα καινούρια κουμπιά της έντασης!

Νέο Design

Όπως είναι λογικό, αν η οθόνη μεγαλώσει, θα πρέπει να αλλάξει και το σχέδιο του καινούριου iPhone. Έτσι, φαίνεται ότι το iPhone 6 θα πάρει ένα στυλ σαν το iPad Air στην πίσω πλευρά ενώ, στο μπροστινό μέρος θα βρίσκεται μια οθόνη από άκρη σε άκρη, έτσι ώστε να μη μεγαλώσει κι άλλο το μέγεθος του iPhone και το νιώθεις μεγάλο στα χέρια!

Μεγαλύτερη μπαταρία

Όπως φαίνεται, η μπαταρία του iPhone 6 θα μεγαλώσει, κάτι που φαίνεται λογικό αν αναλογιστούμε την αύξηση του μεγέθους της οθόνης. Αν προστεθούν νέα χαρακτηριστικά στο iPhone 6 τότε θα χρειαστεί και μια αύξηση στη χωρητικότητα της μπαταρίας για να μην υπάρχει μεγάλο battery drain. Πάντως, από ότι φαίνεται η Apple, δεν έχει σκοπό να μεγαλώσει την μπαταρία πάρα πολύ, αλλά να ασχοληθεί με την κατανάλωση αυτής μέσα από το iOS. Ίσως υπάρξει όμως μια μικρή αύξηση στη χωρητικότητα της μπαταρίας των 1,560 mAh που έχει το 5s.

Μπροστινό μέρος

Από ότι φαίνεται, το μπροστινό μέρος του iPhone 6, θα έχει μέγεθος 4.7 ίντσες και θα μοιάζει με αυτό του 5s.

Καλύτερη κάμερα

Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι με κάθε αναβάθμιση του iPhone, η Apple βελτιώνει την κάμερα. Δε θα μπορούσε φυσικά αυτή η παράδοση να σταματήσει στο iPhone 6. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες φήμες λοιπόν η κάμερα του iPhone 6 θα είναι της τάξης των 10-megapixel με Aperture f/1.8. Αν όμως δούμε την αγορά των Smartphones, θα παρατηρήσουμε ότι το Samsung Galaxy S5 έχει πολύ καλύτερη κάμερα (16-megapixel, 4K Video) όπως και το Nokia Lumia 1020 με κάμερα 41-megapixel. Φυσικά η Apple, ποτέ δεν ήταν η εταιρία που ενθουσίαζε τον κόσμο με τα πολλά megapixel. Συνεχίζει όμως να βελτιώνει την κάμερα της τόσο από θέμα Software αλλά και Hardware. Τα megapixel είναι καθαρά θέμα marketing.

Βελτιωμένος αισθητήρας Touch ID

Όπως έχουμε δει από το iPhone 5s η Apple ενσωμάτωσε έναν αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, κάνοντας έτσι πιο εύκολο το ξεκλείδωμα του iPhone, τις αγορές μέσω του AppStore κ.α (βλ. Jailbreak). Έτσι, στο iPhone 6 φαίνεται ότι αυτός ο αισθητήρας θα βελτιωθεί για να αποδίδει καλύτερα.

WiFi 802.11ac

Σύμφωνα με αναφορές, το iPhone 6 θα έχει Gigabit Wi-Fi, κάτι που θα κάνει την σύνδεση στα hotspot πιο γρήγορη και πιο αποδοτική. Εκτός από τη βελτίωση της κάμερας και του Touch ID, αυτή η βελτίωση είναι από τις καλύτερες που μπορεί να κάνει η Apple.

iOS 8

Όπως και με τις προηγούμενες κυκλοφορίες iPhone, έτσι και τώρα με το iPhone 6 θα κυκλοφορήσει και μια καινούρια έκδοση iOS. Η καινούρια αυτή έκδοση θα περιλαμβάνει μια εφαρμογή iTunes Radio, μια εφαρμογή Healthbook όπου θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον αισθητήρα που μετράει τους παλμούς που θα έχει το iPhone 6 κ.α.

Επίσης, ακούγεται πως το Siri στο iOS 8 θα μπορεί να βρίσκει και τραγούδια μέσω της συνεργασίας με το Shazam.

Αυτές ήταν οι πιο καυτές πληροφορίες για το iPhone 6. Η ημερομηνία κυκλοφορίας καθώς και η τιμή είναι πράγματα που θα μάθουμε τελευταία στιγμή αλλά σαν μια εκτίμηση, το iPhone 6 με την 4.7″ οθόνη θα κυκλοφορήσει μέσα στον Σεπτέμβριο ενώ η τιμή του θα αυξηθεί περί τα 100$ από αυτή του 5s.

Update : Χθες, κυκλοφόρησε ένα video που δείχνει μια θήκη του iPhone 6 επιβεβαιώνοντας αρκετές από τις παραπάνω φήμες. Φυσικά και η θήκη ουσιαστικά μια φήμη παραμένει, αλλά είναι σίγουρα μια ακόμα επιβεβαίωση!

[via RedmondPie]