CameraSync – Κάντε Upload τις φωτογραφίες σας σε Cloud

camerasync for iphone greekiphone

Ένα από τα περίεργα πράγματα στο iPhone ή το iPad είναι η δυσκολία να στείλεις μια φωτογραφία από την κάθε iOS συσκευή στο Mac ή στο PC σου χωρίς να χρησιμοποιήσεις κάποιο καλώδιο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση σε υπάρχει κάτι που να το κάνει εύκολο και δυστυχώς μια δυνατότητα που ελπίζαμε να δούμε πριν την κυκλοφορία του iOS 7 ήταν το AirDrop που όπως έχουμε δει κάνει μόνο την μεταφορά φωτογραφιών κτλ από μία iOS συσκευή σε μία άλλη και όχι σε Mac.

Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί τρόποι όπως το iCloud sharing μέσω του iPhoto, το Scotty που έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, του Dropbox ή ακόμα και μέσα από την εφαρμογή Mail με λίγο παραπάνω κόπο. Σίγουρα όμως όλα αυτά δεν είναι λύσεις και ψάχνουμε κάτι πολύ πιο άμεσο που φυσικά δεν απαιτεί κόπο και χρόνο.

Για αυτή την περίπτωση μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στην εφαρμογή QuickShot with Dropbox για την οποία έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν αλλά και στην εφαρμογή CameraSync που έκανε την εμφάνιση της στο App Store εδώ και τρεις μήνες και προσφέρει αρκετούς τρόπους για αυτόματο upload σε κάποια υήρεσία όπως το Dropbox, το SkyDrive, το Box, το Flickr, το Amazon S3 ή ακόμα και κάποιο προσωπικό server WebDAV ή FTP. Οι δυνατότητες είναι πολλές και η εφαρμογή χρειάζεται μόνο ένα φάκελο για να αποθηκεύσει τις φωτογραφίες και σύνδεση στο internet είτε αυτή είναι με 4G είτε με WiFi.

Η εφαρμογή CameraSync δουλεύει πολύ απλά και από την στιγμή που θα επιλέξουμε ποιες φωτογραφίες θέλουμε να γίνονται upload, από μία συγκεκριμένη ημερονία ή από αυτή τη στιγμή και στο μέλλον, το μέγεθος που θέλουμε να αποθηκευτεί, το αν θέλουμε Screenshots, Φωτογραφίες, Video ή όλα μαζί, κάθε φορά που θα ανοίγουμε την εφαρμογή και θα είμαστε συνδεδεμένοι σε κάποιο δίκτυο αυτή θα τρέχει τα ανάλογα rules με τις επιλογές μας και θα ανεβάζει τις φωτογραφίες που πρέπει στις ανάλογες τοποθεσίες. Αν θέλουμε υπάρχει και η δυνατότητα για πληροφορίες στις φωτογραφίες μας ανάλογα με την τοποθεσία που τις έχουμε τραβήξει.

[app 406645727]

Αν και η εφαρμογή κοστίζει €2,69 μπορούμε να πούμε ότι έχει τις περισσότερες μέχρι στιγμής δυνατότητες για αυτόματο upload φωτογραφιών από το iPad ή το iPhone μας σε οποιαδήποτε cloud υπηρεσία θελήσουμε ή στον προσωπικό μας server. Όπως και να το κάνουμε, μπορεί να θεωρηθεί και σαν μία εφαρμογή Back Up και αυτές συνήθως κοστίζουν.

Κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε με το CameraSync είναι να στείλουμε φωτογραφίες από το iPhone στο Mac μας όταν είμαστε στο ίδιο δίκτυο και δεν υπάρχει σύνδεση στο internet αλλά σε κάποια μελλοντική έκδοση είναι πολύ πιθανό κάτι τέτοιο εφόσον το Dropbox υποστηρίζει ήδη Local Sync μεταξύ μηχανημάτων που βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο. Αντίθετα το Scotty που έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα post έχει αυτή την δυνατότητα και εφόσον έχουμε τα στοιχεία του χρήστη του μηχανήματος που θέλουμε να στείλουμε μας επιτρέπει να δούμε τα directories του χρήστη και να επιλέξουμε ακριβώς την τοποθεσία για την μετοφορά των επιλεγμένων φωτογραφιών μας.