Η Apple ετοιμάζει καλύτερη αναζήτησή για το App Store;

appstore related search bar viticci

Σύμφωνα με την Developer Olga Osadcha και το παρακάτω tweet, είδαμε οτι η Apple άρχισε να ασχοληται με ίσως το μεγαλύτερο προβλημα στο App Store απο την στιγμη που άλλαξε το γραφικό του περιβάλλον, την Αναζήτησή (Search). Απο εκει και μετα η αναζήτησή απο λίστα αποτελεσμάτων άλλαξε σε καρτελες και ο χρήστης μπορούσε ετσι να δει μονο μια εφαρμογή κάθε φορα.

Μετα το χθεσινό tweet ομως της Olga Osadcha στο οποίο άναφερει οτι είδε στο App Store μια μπάρα για αποτελέσματα που σχετίζονται με την αναζησηση που κανει ο χρήστης εκείνη την στιγμη. Συγκεκριμένα η Developer αναφέρει:

Just noticed “Related” search suggestions in App Store. Has it always been there? (iPhone only)

Μετα απο αυτο το tweet βλεπουμε οτι η Apple άρχισε να ψάχνει το θεμα με την αναζήτησή στο App Store σε μεγαλύτερο βαθμό και πολυ πιθανό να χρησιμοποιήσει την εταιρεία Chomp που εξαγόρασε λίγα χρονια πριν ώστε να βελτιώσει την λειτουργία της αναζήτησης στο App Store.

Αν και δεν προλάβαμε να δοκιμάσουμε αυτη την δυνατότητα του App Store καθότι η Apple την απενεργοποίησε αμέσως μολις διαδόθηκε στο internet, μπορούμε να δουμε περίπου πως θα δουλεύει με βάση αυτα που αναφέρει ο Federico Viticci στο MacStories.

The new menu, a scrollable bar with suggestions for searches related to the current search, allows users to discover more apps in search by tapping on suggestions, receiving a fresh set of results. Multiple suggestions can be selected in a single session: searching for “indie games”, for instance, displays suggestions for “action games”, which include “action RPG” into their own suggestions.

Η μπάρα που προστέθηκε (ή συντομα θα προστεθεί) θα δίνει την δυνατότητα στο χρηστη να βρει αλλες εφαρμογές που σχετίζονται με αυτη που ψάχνει ο χρήστης. Ομως φαινεται οτι η Apple πείραξε και την κανονική μπάρα αναζήτησης και για παράδειγμα αν ψάξουμε για “indie games” θα δουμε στα related αποτελέσματα οπως “action games” και σε αυτα αποτελέσματα για “action RPG”. Με αυτο σαν δεδομένο δεν μπορούνε ακομα να γνωρίζουμε αν πρόκειται για λέξεις κλειδιά που θα πρεπει να ορίζουν οι Developers η για ενα Spotlight στην περιγραφή της εφαρμογής, στα reviews κτλ.

Η νεα related μπάρα αναζήτησης έκανε την εμφάνιση της μονο στο iPhone αυτη τη φορα και λογικα η Apple ψάχνει τρόπους να την κανει ακομα πιο έξυπνη. Φυσικά ακομα δεν ειναι τιποτα ξεκάθαρο και ίσως να ξαναδούμε αυτη την δυνατότητα στο iOS 8 beta που περιμένουμε τον επόμενο μηνα!