Πώς θα είναι το iOS7

ios7-look-like-9to5mac-greekiphone copy-scaled

Ο Mark Gurman του 9to5Mac κατάφερε να δει μια early beta του iOS 7. Φυσικά δεν υπάρχουν screenshots από αυτή γιατί η Apple έχει ενσωματώσει μικρά watermarks που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην πηγή του.

Όλο το iOS7 έχει αυτό το καινούριο font Helvetica Neue Ultra Light ή μια παρόμια γραμματοσειρά που έχουμε δει στο παρελθόν στο logo του iPhone 5 όπως επίσης και στα banners στο WWDC 2013.

Η status bar πάνω με το σήμα και την μπαταρία έχει αλλάξει, αφού τώρα η Apple έχει βάλει 5 βούλες/τελείες για το σήμερα σε ένα λευκό ή γκρι χρώμα. Τα εικονίδια είναι διαφορετικά και δεν μοιάζουν με προηγούμενες φήμες. Είναι όμως flat. Μια προσπάθεια από το 9to5Mac να δείξει περίπου πως θα είναι βασισμένα πάντα σε μια περιγραφή της early beta μπορείτε να δείτε στην αρχή αυτού του post. Το εικονίδιο του iTunes είναι μωβ με λευκό και το σχέδιο πάνω του θυμίζει εικονίδιο του sync (ή του shuffle). Το εικονίδιο της κάμερας είναι με μια κλίση του γκρι χρώματος και σαν εικονίδιο έχει αυτό της κάμερας που μπορούμε να δούμε και στη lockscreen. Το FaceTime μοιάζει με το υπάρχον αλλά είναι γκρι και flat. Το εικονίδιο του Maps δείχνει διαφορετική τοποθεσία, ίσως κοντά στο νέο spaceship campus. Το εικονίδιο της πυξίδας είναι πιο σκούρο και πιο flat. Το εικονίδιο του Safari μοιάζει με αυτό του Mac χωρίς όμως το ασημένιο περίγραμμα. Το εικονίδιο των φωτογραφιών είναι σαν πολύχρωμος τροχός και τέλος του εικονίδιο του Game Center είναι παρόμοιο με αυτό των φωτογραφιών και δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο.

Το iOS7 έρχεται με δύο θέματα. Οι εφαρμογές που αναφέραμε πιο πάνω έχουν τώρα ένα μαύρο και ένα λευκό theme που ακόμα δεν γνωρίζουμε αν αλλάζουν σύμφωνα με το φως που πέφτει στην οθόνη ή χειροκίνητα αλλά σίγουρα έχει ενδιαφέρουν αφού το 9to5Mac άκουσε ότι όλο το theme μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την κατάσταση του φωτός στο γύρω περιβάλλον ή σε κάποια κίνηση της συσκευής. Θυμάστε το volume στο iOS 6, κάτι τέτοιο αλλά σε άλλο επίπεδο. Όταν είμαστε στο μαύρο theme το πληκτρολόγιο είναι μαύρο και οι χαρακτήρες είναι με γκρι γράμματα. Στο λευκό theme είναι γκρι με λευκά γράμματα.

Υπομονή όμως για άλλες 10 ώρες και την σημερινή παρουσίαση της Apple. Μείνετε συντονισμένοι εδώ στις 20:00 αρχίζει!