OS X 10.9 είναι σχεδόν έτοιμο και έρχεται με το όνομα Sabretooth;

10.9 first developer preview build 13A451 greekiphone

Το AppleInsider αναφέρει ότι φαίνεται η έκδοση του OS X 10.9 που πρόκειται να κυκλοφορήσει την Δευτέρα για τους Developers, είναι σε αρκετά μεγάλη build σε σχέση πάντα με τις παλαιότερες Developer Preview εκδόσεις. Το BGR αναφέρει με την σειρά του ότι η Developer Preview έκδοση του Mountain Lion που κυκλοφόρησε πέρυσι το Φεβρουάριο.

Το AppleInsider με στοιχεία από διάφορες πηγές αναφέρει ότι η πρώτη Developer Preview του 10.9 θα είναι η build 13A451. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία πιστεύεται ότι η συγκεκριμένη έκδοση είναι πολύ κοντά στην τελική και εδώ που τα λέμε είναι λογικό αν πρόκειται να κυκλοφορήσει μόνο 3 μήνες μετά μαζί με το iOS 7 και το επόμενο iPhone.

Ένα μεγάλο ερώτημα που έχει γεννηθεί και απασχολεί αρκετά κάποιους φανατικούς MacUser είναι το όνομα του τελευταίου OS X 10. Πάνω σε αυτό έρχεται ένα στοιχείο από το Apple Daily Reports και άλλα site που εξηγεί ότι το όνομα του αιλουροειδές θα πρέπει να αντιστοιχεί σε ένα πιο δυνατό από τα προηγούμενα ή πιο γρήγορο από αυτά. Σίγουρα δεν μπορεί να είναι κάποιο που απλά έχει ξεχαστεί. Γι’ αυτό το λόγο εικάζει το blog ότι ένα από τα ονόματα που μπορεί να είναι σωστό για το 10.9 είναι το Sabretooth. Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι η ανανέωση στην σελίδα του Wikipedia που αφορά το OS X που στο παρελθόν είχε σαν ονομασία του 10.9 το “Cougar”.

Mountain Lion is the current version of Mac OS X on the prowl,” Dennis Sellers writes for Apple Daily Report. “It’s the latest feline in a series that’s included Lion (10.7), Snow Leopard (10.6), Leopard (10.5), Tiger (10.4), Panther (10.3, Jaguar (10.2), Puma (10.1) and Cheetah (10.0).

Βέβαια σε πρόσφατο post που είδαμε στο 9to5Mac σχετικά με το τι νέο θα δούμε στο καινούριο OS X, αναφέρεται μια ξεχωριστή ονομασία “Cabernet” που δεν έχει συνέχεια με αυτές που έχουμε δει στο παρελθόν.

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει το νέο OS X 10.9 την Δευτέρα στο WWDC στις 20:00 (ώρα Ελλάδος). Μείνετε συντονισμένοι!