iOS 7 – downgrade σε iOS 6.1.x.

downgrade from ios 7 to ios 6.1.x greekiphone

Είστε απο τους περίεργους που σε κάθε νέα έκδοση του iOS αδημονείτε να το χρησιμοποιήσετε πριν καν κυκλοφορήσει επισήμως; Λοιπόν είμαι κι εγώ μια τέτοια οπότε σας καταλαβαίνω! Τι γίνεται όμως αν βαρεθείτε να ασχολείστε με τις beta και αποφασίσετε να “πισωγυρίσετε”;

Λοιπόν παρότι η Apple μας το παρουσιάζει βουνό, δεν γίνεται και τίποτα! Όσο η έκδοση στην οποία θέλετε να επιστρέψετε, υπογράφεται ακόμα, τότε είναι “piece of cake” όπως θα λέγανε και τα παιδιά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ας δούμε πως…

Βήμα 1: Γι αρχή, κατεβάστε την έκδοση λογισμικού κατάλληλη για τη συσκευή σας. Η τελευταία έκδοση που χρησιμοποιείται είναι η 6.1.3. Αν είστε κάτοχος iPhone 5 θα κατεβάσετε την έκδοση 6.1.4 προσέχοντας πάντα αν η συσκευή σας είναι μοντέλο A1428 ή A1429 (αναγράφεται στο πίσω μέρος της συσκευής με ψιλά γράμματα).

Βήμα 2: Βάλτε τη συσκευή σας σε DFU mode.

Βήμα 3: Συνδέστε τη συσκευή σας που “τρέχει” iOS 7 στο Mac ή PC σας, και ανοίξτε το iTunes. Επιλέξτε τη συσκευή σας απο αριστερά, πατήστε και κρατήστε πατήμενο το  Alt (Option key)+ Restore button στο iTunes και επιλέγετε την έκδοση firmware (.ipsw) που “κατεβάσατε” στο βήμα 1. Αν είστε χρήστης Windows, τότε πατάτε και κρατάτε πατημένο Shift+ Restore, κι ακολουθείτε την ίδια διαδικασία.

Βήμα 4Πάρτε τον καφέ σας, φάτε την πίτσα σας, αποσχοληθείτε κάπως εν ολίγοις, και απολαύστε την αυτοματοποιημένη διαδικασία που το iTunes θα πραγματοποιήσει για εσάς. Μόλις αυτή παρέλθει, η iOS συσκευή σας θα έχει επανέλθει επιτυχώς στην προηγούμενη έκδοση λογισμικού.

Για παλιότερες συσκευές και εφόσον έχετε σώσει τα SHSH blobs σας, πιθανό να μπορείτε να γυρίσετε και σε ακόμα πιο προηγούμενη έκδοση λογισμικού απο την τρέχουσα 6.1.x.