Dropbox για Mac και iPhoto μαζί γίνεται;

Dropbox Beta for Mac with new features and iPhoto collaboration greekiphone

Το Dropbox υπάρχει, και ο σκόπος του είναι ένας! Να μας λύνει τα χέρια σε ο,τι σχετίζεται με τα προσωπικά μας αρχεία και δεδομένα, γι’ αυτό και η αδυναμία που του έχουμε είναι μεγάλη.

Η beta έκδοση για Mac που αυτό τον καιρό κυκλοφορεί, φέρνει κάποια εξ’ ολοκλήρου νέα χαρακτηριστικά, που αν τελικά ισχύσουν και στην τελική έκδοση που θα κυκλοφορήσει, τότε είναι κάτι παραπάνω απο απίθανα, κάνοντας το Dropbox πραγματικά το απόλυτο εργαλείο για κάθε Mac User!

Ας ξεκινήσω διαδοχικά, και με αυτό που θεωρώ λιγότερο σημαντικό (που όμως κατά βάθος είναι κι αυτό αξιοσημείωτο), και δεν είναι άλλο απο το νέο χαρακτηριστικό του Dropbox να “τραβά” το screenshot της οθόνης μας τη στιγμή που πάρθηκε, και αυτομάτως να το κάνει upload στον αντίστοιχο φάκελο στο Dropbox! Έτσι δε θα χρειάζεται κάθε φορά που τραβάμε ένα screenshot να το κάνουμε drop χειροκίνητα σε κάποιο φάκελο του Dropbox, μιας και αυτό θα μπορεί να γίνεται αυτόματα!

Το δεύτερο σημαντικότατο νέο χαρακτηριστικό που μας φέρνει η beta αυτή, είναι η δυνατότητα να “στέλνουμε” κάποιο αρχείο μας απευθείας στο Dropbox απλά και μόνο με το κλασσικό “δεξί κλικ”. Κάνοντας πάνω του δεξί κλικ, θα μας δίνεται η επιλογή “Move to Dropbox” και σίγουρα κερδίζουμε πολύ χρόνο απο το να το κάναμε χειροκίνητα!

Και τώρα, ας έρθω στο πιο σημαντικό, για εμένα, χαρακτηριστικό που ευελπιστώ να ισχύσει και στην επίσημη έκδοση όταν αυτή κυκλοφορήσει! Το Dropbox συνεργάζεται πλέον με το iPhoto του Mac σας, και όλες οι φωτό και τα βίντεο σας, γίνονται upload αυτομάτως στο Dropbox, οργανωμένα σε φακέλους! Προσωπικά το βρίσκω συναρπαστικό να έχω τις φωτογραφίες μου, παντού και σε οποιαδήποτε συσκευή κρατάω μαζί μου, ανεξαρτήτως της χωρητικότητας της ή αν τραβήχτηκαν απο αυτήν!

Ως επίλογο, θα σας τονίσω γι ακόμα μια φορά, πως η έκδοση αυτή με τα τόσο όμορφα χαρακτηριστικά είναι ακόμα σε beta μορφή, αλλά μπορείτε να την κατεβάσετε απο εδώ. Απολαύστε την!