EyeVerify, ασφαλίστε την συσκευή σας με τα μάτια σας

eyeverify eyeprint unlock your screen with your eyes greekiphone

Το Android μπορεί να έχει καιρό τώρα το face unlock που πρόσφατα κάποιοι κατάφεραν να προσπεράσουν με κάποιες φωτογραφίες αλλά το EyeVerify στοχεύει να πάει τα πράγματα ακόμα πιο μακριά.

Όπως αναφέρουν και τα παιδιά στο The Verge στο Mobile World Congress αυτή την εβδομάδα η εταιρία δείχνει την τεχνολογία Eyeprint που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να σκανάρει το μάτι του χρήστη και να του δίνει πρόσβαση στη συσκευή η σε κάποια εφαρμογή.

Το The Verge που δοκίμασε το EyeVerify μας λέει πως μια εφαρμογή τρέχει στο iPod και χρησιμοποιεί την μπροστά και την πίσω κάμερα της συσκευής. Η διαφορά της πίσω κάμερας σε σχέση με την μπροστά είναι ότι η τεχνολογία χάρη στο LED flash μπορεί να κάνει λήψη μιας αρκετά καλής φωτογραφίας με το μάτι μας και να το κάνει κομμάτια για την διαδικασία επαλήθευσης. Αν παρόλα αυτά θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την μπροστά κάμερα θα πρέπει αυτή να είναι 2 megapixel ή περισσότερα. Το μόνο που απαιτεί η διαδικασία είναι να κοιτάξουμε τέρμα δεξιά και τέρμα αριστερά με το μάτι μας ώστε να γράψει τις φλέβες των ματιών μας.

To EyeVerify ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία τους είναι πολύ ποιο ακριβής από την αναγνώριση προσώπου και έχει αρχίσει να δουλεύει με κατασκευαστές και developers για να το φέρει εν ζωή σε τηλέφωνα, κάμερες και άλλες συσκευές ή εφαρμογές.